Tort cu cremă de nuci

de elucubratiiculinare in Torturi, 1 Mai 2013 | 1845 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 150 g făină,
  • o linguriță praf de copt,
  • 2 lingurițe cacao.

Sirop:

  • 150 g zahăr,
  • 300 ml apă,
  • esență rom.

Crema:

  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g nucă,
  • 2 lingurițe cacao.

Ornament:

  • 100 g nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de nuci:

Prepararea blatului: Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile cu zahărul până se obține o spumă tare. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și se bate în continuare, urmând să punem treptat amestecul de făină cu praf de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă cu unt. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se va lăsa să se răcească.

Prepararea siropului. Într-o crăticioară punem apa cu zahărul. Se pune la foc mic și se lasă să dea căteva clocote. Când se va răci adăugăm esența de rom.

Prepararea cremei: Se freacă untul până devine ca o spumă, se adaugă treptat zahărul. Este recomandat să folosiți un zahăr pudră pentru o cremă cât mai fină. Eu de data aceasta am folosit zahăr tos și am fost plăcut surprinsă de rezultat, în sensul că am simțit bobițele de zahăr. Voi decideți ce fel de zahăr folosiți. După încorporarea zahărului, adăugăm nucile măcinate foarte mărunt și cacaua.

Asamblare:

Blatul răcit se va tăia în două. Se va însiropa primul blat, se umple cu cremă, se așează și cel de-al doilea blat (însiropat) și se îmbracă cu cremă.

Ornare:

Nuca se va pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru max. 5 minute. Nuca coaptă se va toca mărunt, se va freca un pic între palme pentru a se mai desprinde din coajă, pe care o vom înlătura ușor prin vînturare. Ornăm tortul pe margine cu această nucă coaptă și cu câteva jumătăți de nucă în centru.

Se servește rece! Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:54

mena29 1

02.05.2013, 10:20

Mmm,ciocolatos si delicios!

elucubratiiculinare 1

02.05.2013, 19:52

mutumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata