Tarta cu mac si vanilie

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Feb 2011 | 2851 vizualizari

 

Am venit si cu un desert pe care l-am facut pentru voi toti cei care m-ati votat si
sustinut in ultimele 10 zile. Va multumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 65 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema de mac:
  • 800 ml lapte
  • 65 g gris
  • 150 g mac
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • ~ 30 g stafide (optional)
  • esenta de rom
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 20 g amidon
  • 60 g zahar
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si vanilie:

Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam.

Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte.

Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.


Intre timp pregatim cremele.


Pentru crema de mac:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul si macul si fierbem pana se ingroasa. Amestecam continuu pentru a nu se prinde.

Luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste si se omogenizeaza.

Dupa ce s-a mai racorit putin adaugam stafidele si la final esenta de rom.


Crema de vanilie:

Amestecam amidonul cu 4-5 linguri de lapte. Restul il punem la fiert impreuna cu

zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se

ingroasa. Dam de pe foc si adaugam untul.

Lasam sa se racoresca apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine pana se

omogenizeaza.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi spuma peste budinca si amestecam usor pana se incorporeaza toata spuma.

La final adaugam esenta de vanilie.


Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa bine cu unt. Intindem aluatul bine cu mana sau cu dosul unei linguri. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.


Punem apoi crema de mac si nivelam.Urmeaza apoi crema de vanilie.


Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 40-50 minute. Sa nu va speriati daca o sa vi se para la mijloc necoapta.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine inainte de a portiona.


Daca va place macul merita sa o incercati, este tare buna! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ina 1

01.03.2011, 20:08

ce bine arata!

La Ancuta 1

02.03.2011, 15:34

Ina

adry88 1

18.06.2011, 12:25

tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta de post