Iepurasi coconasi de Pasti

de Bucataras in Dulciuri, 1 Mai 2009 | 4125 vizualizari

 

“Revin cu o reteta pentru masa de Paste, de data aceasta un mic desert”, spune Sabina, cistigatoarea ultimului concurs Reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • * 500 grame faina
  • * 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • * 280 ml lapte caldut
  • * 100 g zahar
  • * 100 g unt
  • * 1 praf sare
  • * 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • * cateva stafide si migdale (pentru ochi si nas)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi coconasi de Pasti:

In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca.

Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura camerei si sarea, framantam bine. Lasam aluatul la dospit 40 minute la loc cald.

Framantam bine aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si faceti 16 bilute. Le aplatizam si taiem cu un cutit pana la jumatate, dansu-le forma unui cap cu urechi lungi. Daca mai e cazul taiem usrplusul de alaut cu un cutit. Punem iepurasii in tava cu hartie de copt, ii aceoperim cu un servet si ii mai lasam 20 minute, la loc cald. Incalzim cuptorul.

Amestecam galbenusul cu 2 linguri de lapte si ungem iepurasi. Pentru ochi punem stafide, iar pentru dintii iepurasilor coconasi migdalele. Coacem aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor), dar verificam si mai inainte ca „sub talpa sa fie rumena”. Dupa ce s-au racit putin, putem presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi coconasi de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

27.01.2011, 09:47

ce draguti

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:56

minunati

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza