Spata de porc in sos

de Rocsi in Porc, 14 Noi 2015 | 1786 vizualizari

 

De lasatul secului, parca merge o bucatica de porc, nu? Am adus o reteta simpla, gandita pe moment, dar tare faina si gustoasa. Nu am reusit sa fac cele mai bune poze, dar am reusit sa scot o friptura ce se topeste in gura, iar asta conteza mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • boaber de piper
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • Pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • 350 rosii decojite in suc de rosii
  • 6 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • o crenguta cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 350 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc in sos:

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase.

Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate.

Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare.


Acoperim totul cu apa, punem pe foc.

Lasam sa fiarba carnea pana este bine patrunsa.

Cand este fiarta, stingem aragazul, scoatem ceapa si morcovul, pe care o sa le folosim la sos.

Sosul:

Ceapa fiarta o tocam marunt, morcovul il taiem rondele.

Rosiile decojite le facem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile decojite.

Le transferam pe aragaz, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.

Punem apa, pasata de rosii, mustarul, sare, piper, boiaua dulce si crenguta de cimbru.

Amestecam bine, dam drumul si bucatilor de carne.


Lasam sa scada la foc potrivit.

Cand sosul s-a ingrosat, curatam usutoriul, il zdrobim si il incorporam in friptura noastra.

Mai lasam 1-2 minute pe foc.


Se serveste calda, cu muraturi sau o salata.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

17.11.2015, 20:05

Ela, multumesc mult

Ancutsa 1

26.09.2016, 17:08

Yami, tare bun!

Rocsi 1

26.09.2016, 20:01

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu afumatura