Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Articole

Ierburile de Provence (Herbes de Provence)

In Condimente, la: 13 Apr 2011

Ierburile de Provence reprezintă un amestec de câteva ierburi aromate mediteraneene şi seminţe de fenicul, specific regiunii Provence din sudul Franţei, renumită pentru cultura sa culinară. Specificul provensal este dat de florile de levănţică. Aceste ierburi şi-au făcut...

Leurda

In Legume, la: 25 Mar 2011

Leurda (Allium Ursinum) numita si ai-de-padure, ai-salbatic, aiuti, aliu, aliu-de-iunie, leoarda sau leorda, face parte din vestitorii primaverii. Frunzele, de un verde proaspat, lanceolate, lucioase, asemanatoare celor ale lacramioarei, ies dintr-un bulb lunguiet care este inconjurat de membrane...

Meteora

In Bucataras hai hui, la: 30 Noi 2010

Meteora, centru monahal al Rasaritului Ortodox, constituie o maretie a Celui de sus. Este vorba despre padurea de piatra a Campiei Thessaliene in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia. Cele peste o mie de stanci abrupte si foarte inalte, cu simfonia lor misterioasa, cu...

Gutuia - aliment sau medicament?

In Cu de toate, la: 27 Noi 2010

Mai sunt denumite si “ merele de aur”. In Italia exista si astazi regiuni in care oaspetii sunt primiti cu vin si dulceata de gutui. Inca din cele mai vechi timpuri, gutuia a fost folosita pentru calitatile sale terapeutice;medicii tibetani o foloseau pentru tratarea bolilor...

Vanilie sau Vanilina?

In Condimente, la: 7 Noi 2010

Zaharul vanilinat nu e acelasi lucru cu zaharul vanilat. Vanilina (continuta, in natura, in proportie de 1,5-4 % in fructul de vanilie, cunoscut popular drept "baton de vanilie") se obtine, cu mare placere de catre industrie, in mod artificial, ca produs secundar al industriei de...

Halloween-ul nostru

In Cu de toate, la: 29 Oct 2010

Cu totii stim ca americanii de Holoween cioplesc dovlecii,iar copii se mascheaza in diverse personaje cum ar fi vrajitori sau mumii si colinda pe la case dupa dulciuri... Dar cine zice ca romanii nu au sarbatori la fel de puternice in simbolism? De exemplu, 29 noiembrie, ajunul sarbatorii...

Cimitirul vesel

In Bucataras hai hui, la: 28 Oct 2010

Comuna Sapanta, aflata aproape de granita cu Ucraina, gazduieste celebrul Cimitir Vesel, de care sunt sigura ca a-ti auzit, poate l-ati si vazut. In acest colt de tara, inca se mai pastreaza traditiile si obiceiurile; de exemplu Duminica si-n zile de sarbatoare locuitorii se imbraca in...

Roma - cetatea eterna

In Bucataras hai hui, la: 2 Oct 2010

Am petrecut la Roma revelionul 2007, cu oameni dragi, apropiati sufletului meu.......a fost o calatorie neplanficata. M-am hotarat sa plec imediat dupa Craciun, cand, un telefon primit de la ai mei - plecati acolo - a facut sa mi se para insuportabil dorul de ei. Asa ca m-am dus la agentie a doua...

Totul despre mustar

In Cu de toate, la: 24 Sep 2010

Mustarul este unul dintre cele mai populare condimente. Pentru ca este raspindit in intreaga lume, este denumit "condimentul natiunilor". Se pare ca este originar din Egiptul antic. Egiptenii mincau semintele de mustar, mestecindu-le o data cu bucatile de carne.  Desi grecii foloseau...

Uleiul de palmier

In Alimente, la: 21 Sep 2010

Originar din Africa, unde si acum exista plantatii salbatice de palmieri, si  utilizat de peste 5000 de ani pentru scopuri alimentare, uleiul de palmier ocupa locul trei in consumul mondial de uleiuri si grasimi, dupa grasimile animale si uleiul din soia. Uleiul de palmier se obtine...

Afisate 11 - 20 din 27 articole    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]