Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și...
Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa...
Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu...
Fierbem tacamurile de pui (adunand spuma formata, ori de cate ori este necesar).
Adaugam legumele tocate si le fierbem cam 20 de minute.
Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii,...
Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.
Se clateste si se...
Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...
Principiul, prepararii oricarei supe - creme este foarte simplu. Toate legumele se fierb taiate in orice forma doriti, pentru ca oricum sfarsesc sub forta blenderului. Nici in ceea ce priveste supa...
Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp...
Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam...
Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.
Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o...
Carnea se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline,se pune vinul si se lasa la marinat 24 ore.
Intr-o tava punem carnea cu sosul format de la marinare,taiem prazul rondele,punem deaspura si...
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare...
Bună dimineața!