Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n in Mancaruri de post, 26 Apr 2024 | 299 vizualizari

 

Nu stiu daca o sa fiti si voi de acord, dar mie mi se pare ca fasolea batuta cu ceapa caramelizata, asa... e cea mai buna mancare de post.
Astazi am facut o portie, nu neaparat ca e vineri, dar pentru ca imi place mult combinatia asta. Am servit-o cu paine de casa si mergeau si niste muraturi, cred :))))
Pentru aceasta Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post, ai nevoie de cateva ingrediente: fasole uscata, usturoi, ceapa, bulion, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post:
  • 500 gr fasole uscata, alba
  • 2 lgte bicarbonat de sodiu
  • sare
  • apa
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg ceapa rosie
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • usturoi
  • 2-3 lg bulion
  • piper, fulgi ardei iute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post:

Cum se prepara Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post:

Cu o seara inainte, am pus fasolea la hidratat in apa cu 1 lgta bicarbonat de sodiu. 

A doua zi, am scurs apa si am pus alta curata. Am adaugat iar 1 lgta bicarbonat de sodiu si am pus la fiert. Dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs iar apa (cu atentie din cauza aburului) si am pus alta curata. Am adaugat sare si am pus la fiert, pana cand boabele de fasole erau bine fierte si patrunse.

Am strecurat apa de la fasole.

Intr-un blender, am pus fasolea, cativa catei de usturoi, putina apa, sare si putin ulei. Am pasat bine pana cand am obtinut o pasta cremoasa.

Separat, am curatat ceapa si 2-3 catei de usturoi, le-am tocat cubulete si le-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Am adaugat sare si am lasat sa se rumeneasca usor. Am adaugat putin apa astfel ca ceapa sa se caramelizeze usor si nu sa se arda.

Am adaugat bulionul diluat, am potrivit gustul cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Am lasat pe foc sa scada cat sa iasa rumenita ceapa, dar si cremoasa, cu putin sos.

Peste fasolea batuta asezata intr-un platou, am intins ceapa calita.

Am servit o lingura generoasa pusa pe un colt de paine calda. Divina!

La fel de gustoasa este si varianta de Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata, numai buna de savurat alaturi de niste Muraturi taranesti sau cu Pepene rosu murat.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Nu va recomand sa tocati ceapa rosie la robotel. Eu am facut-o si a iesit foarte, foarte amara. Drept urmare, am facut alta pe care am tocat-o la mana.

2

Daca doriti, puteti adauga si legume la fiert impreuna cu fasolea: ceapa, morcovi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta