A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paine cu kefir și ceapă prăjită

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine.  In recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea

Snitele din carne de porc, cu...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de...Citeste continuarea

Paste cu pesto de leurda si spanac

Postat de: Xandrinne in Paste

Am pus frunzele spălate și bine scurse, împreună cu restul ingredientelor într-un blender și le-am mixat bine. Sosul rezultat l-am transferat într-o tigaie și l-am...Citeste continuarea

Cubulete de curcan cu varza de...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati   carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi  si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate si marinate...

Postat de: momo121 in Pui

      Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline.  Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi...Citeste continuarea

Salata de conopida cu piept de pui...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste   ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant . Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita ....Citeste continuarea

Supa de rosii cu linte rosie

Postat de: ancutsa in Supe

Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele....Citeste continuarea

Mancare taraneasca de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se...Citeste continuarea

Ciorba de caprior cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gris si afine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt. Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și...Citeste continuarea

Desert banana bread cu alune si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.  Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea

Stiuca cu usturoi verde si sos...

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .  Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc . Masati bine stiuca condimentat impreuna cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea

Desert chec cu migdale si merisoare

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de: katty in Prajituri

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...Citeste continuarea

Toba de casa

Postat de: katty in Porc

Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se...Citeste continuarea

Ciabatta cu masline

Postat de: katty in Piine

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea

Mancare de naut cu zucchini

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu cartofi

Postat de: katty in Ciorbe

    Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Ferrero Rocher

Postat de: ella49 in Prajituri

Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula. Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine...Citeste continuarea

Desert branzoaice (bascute) pufoase

Postat de: VI in Dulciuri

Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe.  Lasam putin la racorit. Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam...Citeste continuarea

Gem express de fructe de padure /...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute.  Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti...Citeste continuarea

Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor

Postat de: ctlina in Oaie

Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati...Citeste continuarea

Cartofi pai de radacina de telina...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei.  Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C....Citeste continuarea

Desert tort Gateste si Zambeste, 1500

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai...Citeste continuarea

Pizza rulou

Postat de: panacris in Pizza

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Copanele de pui, cu rosii si ardei...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se...Citeste continuarea

Varza dulce calita cu rosii

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Intr-o cratita se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa curatata si tocata, apoi varza tocata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Se adauga...Citeste continuarea

Coaste marinate-n bere

Postat de: Constelatialeu in Porc

Marinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat...Citeste continuarea

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de: oanapl in Jamie Oliver

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l...Citeste continuarea

Tikka Masala

Postat de: Ksenya in Pui

   Intr-un   bol adaugam carnea  t aiata bucati mai mici, adaugam toate   ingredientele   de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece...Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati...

Postat de: oanapl in Pui

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei.Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...Citeste continuarea

Clatite cu legume

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Pentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Supe

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati rondele. Lintea o spalati in 2-3 ape. Rosiile decojite le taiati cuburi. Intr-o...Citeste continuarea

Desert Moelleux cake

Postat de: Criss in Prajituri

Mai intai se rupe ciocolata in bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata si untul. Puteti sa le topiti si in cuptorul cu...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu spanac si crema...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și...Citeste continuarea

Desert prajitura dementiala -...

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Mai intai am inceput cu crema. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu visine si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am pasat bananele, am adaugat uleiul si zaharul si am amestecat bine. Am cernut faina si cacao, le-am incorporat in compozitia de banane, la final am adaugat nuca si stafidele. Am...Citeste continuarea

Focaccia caprese

Postat de: Criss in Piine

Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar,...Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc, cu...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu:...Citeste continuarea

Gutuiata - Lichior de gutui

Postat de: UrsanMihaela in Cocktail

  Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul . Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana . Eu am folosit o damigeana de 10 l . Am pus un...Citeste continuarea

Desert papanasi cu branza

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie....Citeste continuarea

Desert cozonac dungat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul...Citeste continuarea

Tocanita de pui, cu ciuperci si...

Postat de: vasimur in Pui

Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam...Citeste continuarea

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro