Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneTăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul. Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu dovlecei
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu bacon, anghinare,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu somon afumat si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...Citeste continuarea
Ardei si sarmalute cu ciuperci si...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu pui si legume
Postat de: dantes in PuiSe curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Se fierbe orezul si se lasa la scurs....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cartofi la...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postAluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin...Citeste continuarea
Aperitiv cu branzeturi si legume
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea
Aperitiv strudel cu carne
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriUmplutura : Am avut la congelator frunze de ceapa verde taiate. Ceapa rosie am curatat-o, spalat-o si am taiat-o marunt. Am scos samburii de la masline, apoi le-am taiat marunt. Am taiat si...Citeste continuarea
Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriBlat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt,...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele din cartofi...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se...Citeste continuarea
Ardei roundel-mar marinati
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am taiat...Citeste continuarea
Afumaturi gatite la oala de lut si...
Postat de: Constelatialeu in PorcPartea mai ''grea'' este aia pana sa le bagi la cuptor, adica saratul, afumatul, intinderea ''rufelor'' la vant sa prinda niste aere de superioritate dupa ce li s-a urcat fumul la ''cap''....Citeste continuarea
Aspic din fructe de mare
Postat de: panacris in Fructe de mareFructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce. Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din carne tocata...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...Citeste continuarea
Aluat cu osanza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUn lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in...Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si sunca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIn vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu cas sau branza
Postat de: Adrianele in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și...Citeste continuarea
Aperitiv placinta turnata, cu...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...Citeste continuarea
Aperitiv mini foietaj cu chorizo
Postat de: ella49 in Aperitive / GarnituriUngem aluatul de foietaj cu zacusca, punem salamul chorizo, maslinele si cascavalul razuit. Rulam si taiem felii cam de 3 cm. Asezam feliile intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton si branza de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră...Citeste continuarea
Adjika -sos rusesc picant din...
Postat de: Ksenya in SosuriCuratam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...Citeste continuarea
Aperitiv placintele din cartofi...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga sare, piper,...Citeste continuarea
Adjika - sos rusesc picant din...
Postat de: Ksenya in ConservePregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi,...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpeli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata, scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de curcan,...
Postat de: oanapl in CurcanCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu spanac si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti...Citeste continuarea
Aperitiv placinta melc cu pesto si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10...Citeste continuarea
Aperitiv rasucite cu crema de...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de carne tocata cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu branzeturi,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiArdeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu varza calita
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are...Citeste continuarea
Aperitiv placinta dobrogeana
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper...Citeste continuarea
Aperitiv gofre Croque Monsieur
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat...Citeste continuarea
Aperitiv saratele simple
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana...Citeste continuarea
Aperitiv cu placinta greceasca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPlacinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp...Citeste continuarea
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu spanac si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriArdeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri cu cascaval si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDupă ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv placinta impletita cu branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet,...Citeste continuarea