A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Urzici cu smantana si parmezan

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in  3...Citeste continuarea

Unt cu leurda

Postat de: sufletista in Sosuri

Spalam leurda, o lasam sa se scurga bine de apa. Cu ajutorul unui robot tocam leurda (sau daca avem timp tocam la cutit), adaugam untul la temperatura camerei, condimente dupa gust si mixam...Citeste continuarea

Unt din pere cu cacao (fara zahar)

Postat de: ctlina in Mancare copii

Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va...Citeste continuarea

Unt din mango cu seminte de chia...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea

Unt din pere cu nuci de caju

Postat de: ctlina in Vegan / Raw vegan

Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet....Citeste continuarea

Unt de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce...Citeste continuarea

Unt de arahide de casa

Postat de: ctlina in Vegan / Raw vegan

Incepeti prin prajirea arahidelor.  Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji. Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la...Citeste continuarea

Ursuleti cu aroma de vanilie

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros...Citeste continuarea

Un pranz cu Oana

Postat de: Mutulica in Multicooking

Pipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta. In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat  si...Citeste continuarea

Urzici picante cu tofu crocant

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.    Pui urzicile la fiert în apă cu sare...Citeste continuarea

Urși de mamaliga cu branza

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe....Citeste continuarea

Unt de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte. Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita. Apa ce ramane la fund este apa care am...Citeste continuarea

Untura de casa

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se...Citeste continuarea

Ugali - mamaliga alba africana

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând...Citeste continuarea

Unt aromatizat cu leurda

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...Citeste continuarea

Ursuleti cu mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor.  Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam.  Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina.  Punem aluatul in tava cu lingura, punem mere si iar aluat...Citeste continuarea

Untura din osanza de porc, pentru...

Postat de: Ina in Porc

Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul...Citeste continuarea

Urside

Postat de: ancutsa in Prajituri

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se...Citeste continuarea

Urzici cu sos alb si ou

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem  apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le...Citeste continuarea

Urzici cu ou si sunca prajita

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le...Citeste continuarea

Unt de cocos

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro. Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus ,...Citeste continuarea

Unghii de porc a la gheorgheni

Postat de: Ksenya in Porc

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc ...Citeste continuarea

Ursuleti cu branza

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina  sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom...Citeste continuarea

Un cheesecake rapid si delicios

Postat de: mihaelad in Torturi

Blat: Am dat piscoturile prin blender pana sunt bine maruntiti, apoi ii amestecam cu untul topit pana avem o pasta. Apasam compozitia pe fundul si peretii unei tavi de copt cu peretii...Citeste continuarea

Unt de migdale

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Migdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand...Citeste continuarea

Ulei aromat by AlexTeacher

Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedeta

Introduceti toate ingredientele intr-o sticla si lasati-o cca 2 saptamani la loc racoros, pentru amestecarea aromelor – puteti sa o pastrati si in frigider;  ...Citeste continuarea

Ulei de masline aromatizat

Postat de: Oana in Conserve

Am pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu...Citeste continuarea

Un altfel de chec cu ciocolata

Postat de: retetele_tinei in Prajituri

Se pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la...Citeste continuarea

Uscatele

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Batem usor ouale cu praful de sare. Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta...Citeste continuarea

Unt cu usturoi si marar

Postat de: aalliinnaa07 in Pt. carne

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa...Citeste continuarea

Unt de peste

Postat de: RuxyRux in Peste

Din aceasta cantitate ne iese un pachet mare de unt de peste. Punem toate ingredientele la blender, mixer vertical( in cazul meu) si mixam bine pana se omogenizeaza perfect compozitia....Citeste continuarea

Urzici cu ou si smantana

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa...Citeste continuarea

Ursuleti cu gem de gutui

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in...Citeste continuarea

Un alt fel de Gazpacho

Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw vegan

Ca sa pregatesc acest gazpacho am avut nevoie de cateva rosii coapte bine cu care am procedat in felul urmator: jumtate din cantitatea de rosii am procesat-o la robotul de bucatarie pana am...Citeste continuarea

Urzici cu usturoi

Postat de: artistique in Mancaruri de legume

Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati. Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba  bine la...Citeste continuarea

Ursulet din chiftelute

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Cum preparam chiftelutele: Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul  - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si...Citeste continuarea

Unt de casa

Postat de: ancuta_25 in Aperitive / Garnituri

Se pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o...Citeste continuarea

Uscatele

Postat de: andreigiuk in Dulciuri

Se pun toate ingredientele si se amesteca pana se obtine un aluat consistent. Se presara cu faina deasupra si se lasa la odihnit o jumatate de ora, dupa care se imparte in 2 sau 4 parti egale si...Citeste continuarea

Ursuletul vesel

Postat de: alisss in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°c. Amestecati zaharul cu uleiul cu mixerul pt 2-3 minute, adaugati ouale pe rand si continuati sa amestecati bine. Adaugati faina de orez, bicarbonatul, praful de...Citeste continuarea

Urzici cu mamaliguta

Postat de: ralu_ca in Mancaruri de post

Mai intai spalam foarte bine urzicile. Intr-o cratita punem apa si cand fierbe punem urzilcile. Le fierbem pana acestea devin moi (approx 20 min). Apoi le punem in strecuratoare, le tocam si le...Citeste continuarea

Umflatele cu nuci si miere

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la...Citeste continuarea

Urzici cu usturoi si hrean

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat...Citeste continuarea

Urzici cu ciuperci

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se...Citeste continuarea

Un copac cu flori de branza

Postat de: amalia01 in Mancare copii

- se ia jumatate din cantitatea de branza si se amesteca cu pasta de ardei, ca sa iasa mai rosie - se modeleaza bilute din cele 2 tipuri de branza - se monteaza in copacelul pentru aperitive...Citeste continuarea

Urzici albe de post

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt....Citeste continuarea

Urzici cu hrean si mamaliga

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe...Citeste continuarea

Urzici

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun  urzicile si se...Citeste continuarea

Untură de porc aromată, tartinabilă

Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei. Ceapa, usturoiul şi chili...Citeste continuarea

Un fel de mic dejun

Postat de: portiadelumina in Aperitive / Garnituri

Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la...Citeste continuarea

Un pepenas nazdravan

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se taie pepenele in doua,se scobeste de seminte,se scurge de zeama care si-o lasa.Se umple cu inghetata,se orneaza cu frisca,pepite de ciocolata si toping de zmeura. Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]