Urzici cu sos alb si ou

de Rocsi in Mancaruri de legume, 25 Mar 2016 | 633 vizualizari

 

Am incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa spusele lui, ca sa fie ca la mama lui acasa, dar ce credeti? Niciodata nu a iesit cum isi dorea. Dar nu m-am lasat, am luat cateva urzici zilele astea si am incercat iarasi. Sotul zice: in sfarsit ti-a iesit asa cum imi place! Deci, am reusit!!! Am imbunatit eu putin reteta, dar m-am bucurat enorm ca a iesit pe placul lui, dar mai mult, m-am bucurat cand l-am vazut cu ce pofta manca.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu sos alb si ou:

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.
Intr-o cratita punem  apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim  1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Urzici cu sos alb si ou 435023
retete culinare - Urzici cu sos alb si ou 435024
retete culinare - Urzici cu sos alb si ou 435025
retete culinare - Urzici cu sos alb si ou 435026

COMENTARII (34)

Andra_Constantinescu 1

28.03.2016, 16:41

Bravo, Rocsi! Arata tare bine! E foarte frumos din partea ta ca vrei sa ii rasfeti pe ai tai!

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Rahela, sotului i-a placut mult, ca doar pentru el am facut

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Andra, macar atat pot sa fac si eu pentru ei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!