A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Udon picanți cu carne de crab,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea. Se fierb...Citeste continuarea

Un fel de musaca

Postat de: pittbull in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de cooaja,se spala si se taie felii care se prajesc in ulei incins. Intr-un vas pentru cuptor punem un strat cartofi,un strat mozzarella taiata felii,crenvusti taiati...Citeste continuarea

Ulei aromat

Postat de: pittbull in Conserve

Usturoiul se toaca dar nu foarte marunt, se pune intr-un borcan, dupa care adaugam uleiul Se poate folosi dupa ce a stat la macerat cel putin o saptamina... Citeste continuarea

Ulei aromat cu fire de chili si...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan

Este imperios necesar sa spalati, sterilizati si sa uscati recipientul in care veti turna uleiul. In functie de recipientul folosit, cam 200-250 ml sau chiar mai putin, turnati ulei in sticla dupa...Citeste continuarea

Un aluat, mai multe variante

Postat de: Ade200 in Piine

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute.Se pune sarea şi 1 linguriţă de zahăr în apa caldă, uleiul  şi se frământă un aluat care se lasă la dospit...Citeste continuarea

Unt de casa

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Laptele muls, strecurat si nefiert se lasa 12 ore, apoi se aduna „caimacul” format. Cantitatea de smantana formata este in functie de grasimea laptelui.. la noi a fost vorba de cca 8...Citeste continuarea

Usturoi murat

Postat de: Sim0naWorld in Conserve

Usturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde.  Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor....Citeste continuarea

Ulei de masline cu aroma de cimbru

Postat de: Sim0naWorld in Sosuri

Intr-o sticla curata si sterilizata, am pus cateva crengute de cimbru.  Am adaugat ulei de masline, am sigilat sticla si am depozitati-o intr-un loc racoros si intunecat pentru 2...Citeste continuarea

Ulei de masline cu aroma de chilli

Postat de: Sim0naWorld in Sosuri

Uleiul l-am incalzit putin, adaugand 2 ardei iuti tocati bucati. Am lasat amestecul sa se raceasca, apoi am strecurat amestecul. Am turnat uleiul intr-o sticla, punand si 2 ardei iuti. Am inchis...Citeste continuarea

Uscatele

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Bati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii...Citeste continuarea

Ulei de masline cu aroma de busuioc...

Postat de: Sim0naWorld in Sosuri

Intr-o sticla spalata, uscata si sterilizata in prealabil, am pus crenguta de busuioc - spalata si uscata, cateii de usturoi, iar la final uleiul de masline. Am inchis ermetic si am pus sticluta...Citeste continuarea

Ursulet in omleta

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Pregatim o craticioara in care punem uleiul,calim usor ceapa si morcovul,apoi adaugam orezul bine spalat si scurs.Daca avem zeama de la supa folosim o cana pentru a fierbe orezul si ii da un gust...Citeste continuarea

Un alt fel de vinete pane

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri de legume

Vanata se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se taie felii nu prea grosute, eu zic ca 1 cm e destul. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa 10 minute. Intre timp batem 2 oua si...Citeste continuarea

Urda cu marar pe pat de piure

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa si sare pana cand incep sa se sfarme. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun cuburile de branza topita si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Urzici cu ou

Postat de: alinutza88 in Mancaruri de legume

Se curata urzicile si se fierb pana se inmoaie. Dupa ce s-au fiert de scurg de zeama (nu o aruncati) si se maruntesc fie in blender fie pe un tocator cu cutitul. Intr-un vas se pun cele 3...Citeste continuarea

Usturoi cu smantana

Postat de: love_cherry in Sosuri

Se face foarte usor. Se piseaza usturoiul cu sare foarte bine si se adauga restul ingredientelor: smantana, uleiul, apa si mararul.:) Eu am servit repede cu cartofiori prajiti:) Citeste continuarea

Un mic dejun copios

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Se incepe prin a pregati cosuletul din cascaval ras astfel: intr-o tigaie de dimensiuni mai mici decat cea normala se pune la incins la foc de aragaz si se imprastie pe toata suprafata, cascavalul...Citeste continuarea

Urzici cu hrean

Postat de: susu in Mancaruri de post

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de...Citeste continuarea

Urdoaice

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam...Citeste continuarea

Urzici cu mamaliguta

Postat de: roxanabucataras in Mancaruri de post

Am spalat urzicile, le-am fiert, le-am scurs si tocat foarte marunt. Am pus putin ulei de masline si ceapa taiata marunt la calit. Am adaugat urzicile si putina apa. Am lasat pe foc amestecand din...Citeste continuarea

Un alt fel de Pasca

Postat de: ancutaCH in Prajituri

Compozitia 1 ”aluat ”: Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele...Citeste continuarea

Urzici cu orez

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Urzicile le spalam bine si le curatam foarte bine. Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc....Citeste continuarea

Urzici "albe" cu usturoi

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca...Citeste continuarea

Urzici cu orez

Postat de: iri_love in Mancaruri de post

Pentru inceput alegem urzicile si le spalam bine.    Separat punem la fiert intr-un vas apa cu sare si o lasam sa fiarba . Cand apa a fiert adaugam urzicile si le lasam in apa...Citeste continuarea

Ursuleti cu branza

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom...Citeste continuarea

Urzici cu orez şi usturoi

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat  şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit. Urzicile se curăţă...Citeste continuarea

Unt aromat

Postat de: sufletista in Sosuri

Usturoiul,patrunjelul verde,cozile de ceapa cu rozmarinul,sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devine o pasta(eu nu l-am pisat  bine, am vrut sa se vada patrunjelul)...Citeste continuarea

Ursuleti cu branza

Postat de: bursulica in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare. Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu...Citeste continuarea

Umbrelute de pui cu pesmet si susam

Postat de: brunetica in Pui

Pieptul de pui il dezosam, il spalam si il tocam marunt prin masina de tocat. Cartofii, ceapa si dovlecelul le curatam , le spalam si le tocam marunt prin masina de tocat. Intr-un bol...Citeste continuarea

Un deliciu de post..

Postat de: Michelle in Mancaruri de post

Dam drumul la cuptor la 180ºC. Se curata marul si se razuie pe razatoarea mica,se adauga coaja rasa de la portocala si lamaie se adauga nuca macinata,nuca de cocos,zaharul,praful de...Citeste continuarea

Umplutura de nuca pentru cozonac

Postat de: Silvioara in Dulciuri

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide....Citeste continuarea

Ulei de masline condimentat

Postat de: dentistutza in Sosuri

Usturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar...Citeste continuarea

Urzici cu smantana si cabanos

Postat de: housy in Mancaruri cu carne

 - urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine  - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust  - untul se topeste intr-o...Citeste continuarea

Udon

Postat de: mitinita in Paste

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100...Citeste continuarea

Umeboshi

Postat de: mitinita in Muraturi

Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele...Citeste continuarea

Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu...

Postat de: Onesta in Dulciuri

Iaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) ,...Citeste continuarea

Ulei de masline aromat

Postat de: mimmi in Vegan / Raw vegan

Spalam bine bine sticla si o lasam la uscat. Increstam usturoiul si ardeiul iute si le punem in sticla. Spalam toate frunzele si le punem in sticla. Umplem sticla cu ulei de masline extravirgin si...Citeste continuarea

Unt de arahide(Peanut butter)

Postat de: mimmi in Vegan / Raw vegan

Punem alunele in rasnita si le macinam pana devin ca o pasta,se adauga sare dupa gust. Daca nu aveti rasnita, puneti-le intr-un robot de bucatarie,macinati-le foarte bine,adaugati o...Citeste continuarea

Un pranz gata in 15 minute

Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carne

Se taie cartofii in forma dorita, se stropesc cu ulei, amestecandu-i, apoi se pun la prajit in tigaie teflonata.Se adauga si carnatul, apoi carnea condimentata cu sare si piper. Dupa 10 minute,...Citeste continuarea

Un fel de cartofi taranesti

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii cuburi in apa cu sare.Intr`o tigaie se pune ceapa la calit cu sunca ,ardeiul si porumbul.Condimentam cu sare,piper, boia.Dupa 5 minute adaugam bulionul.Mai lasam cateva minute si...Citeste continuarea

Ulei de masline aromat - pentru salate

Postat de: divainbucatarie in Pt salate

Punem ingredientele in sticla, apoi punem dopul. Lasam uleiul timp de o saptamana (cel putin) inainte sa il folosim, astfel incat aroma ierburilor sa “parfumeze” uleiul. Ar fi bine...Citeste continuarea

Urda cu ceapa si marar

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Urda se da pe razatoarea mare sau se marunteste. Mararul se spala, se usuca si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se usuca si se toaca marunt. Urda se amesteca bine bine cu...Citeste continuarea

Urzici cu usturoi si lapte

Postat de: Criss in Mancaruri de legume

Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte...Citeste continuarea

Unt de caju

Postat de: adrianae in Vegan / Raw vegan

se pun intr-un vas nucile impreuna cu putin din laptele-crema de cocos si se mixeaza la blender. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga restul de crema de cocos si se "blenduieste"...Citeste continuarea

Urzici cu usturoi

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Urzicile curatate cu atentie,spalate in multe ape reci,le pun la fiert in apa cu putina sare,pentru 10min; le scurg,apoi(din comoditate)le dau la blender 2-3sec. le rastorn intr-o tigaie cu...Citeste continuarea

Urzici cu usturoi

Postat de: jolygina in Mancaruri de post

Curatam urzicile (procurate de la tara, saru-mana unchiule ca mi le-ai cules, fac cinste) de codite si le oparim cu apa clocotita cand am terminat de curatat le punem la fiert la foc moderat...Citeste continuarea

Upside down cu prune

Postat de: mitinita in Prajituri

  Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte. Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul...Citeste continuarea

Un dulce de post

Postat de: lia in Prajituri

 Intr-un bol mic, punem stafidele la inmuiat in rom. Maruntim biscuitii in robot sau ii punem intr-o punga si-i sdrobim cu sucitoru, apoi ii punem intr-un bol incapator, adaugam cacaoa si...Citeste continuarea

Unt aromat

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Frunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper...Citeste continuarea

Unt cu portocale

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se poate servi in coaja de portocala. Se foloseste la clatite,pancakes.la retete de dulciuri care cer unt si mai gasiti voi intrebuintari. Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]