Urzici cu smantana si cabanos

de housy in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 3390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici ( se poate folosi spanac in loc de urzici)
  • sare
  • piper
  • 250 gr smantana
  • 1 lingura faina grau
  • 1 lingura faina malai
  • marar
  • usturoi: 5-7 catei
  • 1 cubulet 50 gr unt
  • 1/2 cana lapte  (optional)
  • carnati cabanos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si cabanos:

 - urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine

 - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust

 - untul se topeste intr-o oala adanca, acolo se caleste usor usturoi taiat marunt, peste care se toarna compozitia de smantana si se amesteca bine si incontinuu cu telul, pentru a nu se lipi

 - cand sosul se ingroasa, se poate adauga 1/2 cana de lapte

 - peste se rasptoarna urzicile / spanacul si se amesteca in continuare

 - se mai lasa cu capac 5 minute pe foc, dupa care e gata de servit !

 - cabanosii i-am taiat in jumatate sau in 3, i-am crestat, si i-am rumenit putin (i-am pus la sandwich-maker numai cat sa se schimbe putin la culoare)

 

                              Faceti si-o mamaliguta! Merge de minune! Pofta mare !

 

COMENTARII (10)

jolygina 1

12.09.2011, 09:14

bune urzicile

irena 1

21.03.2012, 18:32

F bun !

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:53

bune urzicile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41