Urzici "albe" cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Apr 2012 | 2335 vizualizari

 

A venit primavara cu verdeturile ei. Urzicile astfel preparate se pot consuma alaturi de piure de cartofi si friptura de miel, sau mamaliguta si carnati sau ficatei si orez:) sau orice varianta doriti. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • urzici proaspete 1000 g.,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 2-3 linguri,
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici "albe" cu usturoi:

Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da la o parte se adauga cca. 2 linguri de faina, care se desface cu apa rece. Se adauga urzicile tocate la amestecul de faina si se lasa la fiert cca. 15 minute pana se obtine un sos catifelat.

Pentru perioadele de dulce, apa din sosul de urzici se poate inlocui cu lapte sau smantana de gatit.

 

RETETA IN IMAGINI

Urzici "albe" cu usturoi-0
Urzici "albe" cu usturoi-1

COMENTARII (19)

Panacris

Panacris 1

05.04.2012, 08:39

Multumesc de aprecieri!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:29

bune rau

MVMih

MVMih 1

23.02.2013, 19:50

Saru'mana pt mana masa...Imi place gramajul...1000g...lumea nu se satura doar din atat la asa o reteta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!