Cozonac feliat cu scortisoara

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 1779 vizualizari

 

Aromat, gustos, imbietor, nu trebuie sa lipseasca de pe masa la orice sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac feliat cu scortisoara:

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica. 

Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava.  Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute. 

Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.  

Pofta buna va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac feliat cu scortisoara-0
Cozonac feliat cu scortisoara-1
Cozonac feliat cu scortisoara-2
Cozonac feliat cu scortisoara-3
Cozonac feliat cu scortisoara-4
Cozonac feliat cu scortisoara-5
Cozonac feliat cu scortisoara-6

COMENTARII (15)

Oana 1

06.04.2015, 10:11

Vai, ce bine arata! As manca o felie maaaare!

poa 1

06.04.2015, 13:53

Arata foarte bine!

susu 1

06.04.2015, 16:04

Ce tare, de ce esti rea si ne chinui? Vrem sa vedem si sectiunea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41