Pe unde ati mincat ceva bun in calatoriile voastre?
17.07.2010 / 20:42
Citeaza
Incercati vreodata dak aveti drum pe Valea Oltului sa mancati in localitatea Boita deoarece este un local super acolo unde se serveste o adevarata delicatesa si anume Ciolan cu fasole insa va spun eu ca dupa o portie din acesta alceva nu va va trebui si alceva.
26.08.2010 / 15:57
Citeaza
Daca stau sa ma gandesc ultima oara am mancat la Mama Leone in Neptun Olimp. O ciorba pescareasca adevarata si toate celelalte preparate minunate. Cat am fost cazata in statiunea aceea am mancat numai acolo. Nici nu-i de mirare cand stim ca patronul este prezent mereu si astfel ca angajatii isi fac meseria cum trebuie ca de, la noi tre sa stai cu bata pe ei. Am fost la Hotel Cocor acum cativa ani si anul acesta cand m-am intors din Bulgaria am trecut pe acolo. Mancarea a ramas la fel de buna spre deosebire de Cherhana unde s-a stricat tot. Popasul Pescarului cred ca le-a luat clientii, un alt local unde se mananca extraordinar.
13.03.2011 / 18:07
Citeaza
buna,
sunt casatorita cu cetatean grec si locuim undeva pe langa franta, deci am cam inceput sa mixez retetele culinare, dar un singur lucru pot spune, am invatat destule retete grecesti de la soacra mea si ador mancarea greceasca, cea franceza e mai mult , sa zic asa, de regim, adica nu o sa vezi sa manance amestecat carnea cu paste sau cartofi ci doar diferite salate, deci e sanatos dar nu asa gustos ca in grecia! si cum grecia e plina de insule, gasesti ceva deosebit oriunde mergi!
bineinteles mi-a placut mult si tapas din barcelona!chiar am cumparat o carte de bucate de acolo; iar sotului cand a fost in singapore, mi-a adus 2 carti f bune, una e doar cu toate ingredientele care se gasesc in lume, e de neinchipuit cate lucruri se pot manca!
imi place sa gust mancaruri noi, diferite si daca imi plac, chiar invat sa le gatesc!
o seara buna!
15.09.2011 / 18:57
Citeaza"Brick à l'oeuf" , in Tunisia. O mancare traditionala si foarte gustoasa. Si am mai gustat harissa si am simtit ca imi ia gura foc.
Si tot acolo am mancat cele mai bune prajituri traditionale tunisiene, "makroud", umplute cu pasta de curmale si migdale.
28.10.2011 / 08:57
Citeaza
In luna mai am vizitat satul druz numit Daliat el Carmel, situat in nordul Israelului, in apropiere de orasul-port Haifa. La un restaurant specific druz, numit "La Samir"am mancat ceva absolut delicios ( si o spun in cunostinta de cauza...) numit MANSAF, un fel de mancare pe baza de bucati fragede de carne miel pe un pat de orez alb si pufos totul fiind acoperit de tsounbar ( muguri de pin) rumenit la perfectie. Poate din descriere nu pare cine stie ce, dar gustul a fost divin. Din cate am inteles carnea de miel se fierbe intr-un fel de iaurt obtinut din cocoloase concentrate de iaurt deshidratat care se dizolva in apa atunci cand se doreste a fi folosite. Ca sa nu mai spun ca portia ar fi saturat o familie medie ...Si ca sa spun asa ca englezul"pour la bonne bouche" am indesat cu forta peste mansaf o bucata de Kunefe, un dulce oriental facut din taietei insiropati cu un fel de branza/cas servit cald, din cuptor!! Pt incheiere, deoarece eram nesigura pe picioare din cauza excedentului de cargo la bord, am reusit cu mari eforturi sa inhalez o cafeluta mica, groasa si parfumata cu cardamom (hel) servita in ibricut de arama!
Ei??? O fi rau???
28.10.2011 / 14:54
Citeazadentistutza a spus:
In luna mai am vizitat satul druz numit Daliat el Carmel, situat in nordul Israelului, in apropiere de orasul-port Haifa. La un restaurant specific druz, numit "La Samir"am mancat ceva absolut delicios ( si o spun in cunostinta de cauza...) numit MANSAF, un fel de mancare pe baza de bucati fragede de carne miel pe un pat de orez alb si pufos totul fiind acoperit de tsounbar ( muguri de pin) rumenit la perfectie. Poate din descriere nu pare cine stie ce, dar gustul a fost divin. Din cate am inteles carnea de miel se fierbe intr-un fel de iaurt obtinut din cocoloase concentrate de iaurt deshidratat care se dizolva in apa atunci cand se doreste a fi folosite. Ca sa nu mai spun ca portia ar fi saturat o familie medie ...Si ca sa spun asa ca englezul "pour la bonne bouche" am indesat cu forta peste mansaf o bucata de Kunefe, un dulce oriental facut din taietei insiropati cu un fel de branza/cas servit cald, din cuptor!! Pt incheiere, deoarece eram nesigura pe picioare din cauza excedentului de cargo la bord, am reusit cu mari eforturi sa inhalez o cafeluta mica, groasa si parfumata cu cardamom (hel) servita in ibricut de arama! Ei??? O fi rau???
si trei zile nu ti-a mai trebuit mancare asa e? mansaful este mancare traditionala a beduinilor se mananca in zile de sarbatoare ,la nunti atunci cand sant ulte persoane la masa dar se poate stii deja, pup
16.02.2012 / 00:43
Citeaza
Mancarea cea mai buna care am mancato eu nu a fost nici in Italia nici in Germania,Austria sau Slovenia etc .... ,ci in Bosnia :) o tara de care nu stiam nimik pana nu am cunoscut o persoana speciale..Mancarea lor se aseamna foarte mult cu a noastra :P micii lor sunt extraordinari mmmmm :P:P:P si burek-ul care e o specialitate a lor iarasi e delicios!!!Si dulciurile lor yam yam,ca sa nu vorbesc despre peisajele de vis!Am vizitat Mostar un oras aproape de Medjugorie ,casele sunt si piatra ,strazile la fel..orasule impartit in 2 de un rau albastru verde ..multe poduri vechi din piatra renumite ,peste tot sunt pomi infloriti si strazile au un miros de jelsumin extraordinar !oamenii sunt de treaba totul e minunat,Recomand aceasta parte a Bosniei tuturor!!:)
16.02.2012 / 23:23
Citeaza
simo, foarte dragut ce ai scris. avem o sectiune intitulata Bucataras hai-hui unde impartasim despre locurile pe care le-am vizitat. daca ai si poze din bosnia ar fi tare dragutz sa ni le arati
17.02.2012 / 01:47
Citeaza
ok =) o sa incerc sa vi le arat (pozele) ,da asa e ..ihihi eu vroiam sa vb despre mancare si am ajuns la locul unde am gustat..:P da pozele le pot pune pe bucataras hai hui atunci?sau..scuze ca fac atatea intrebari..sunt noua nu mam obisnuit inca cu "noutatile " :) multumesc
27.06.2012 / 21:37
Citeaza
Buna,ma bucur ca imi pot impartasii experientele culinare cu voi.Am mancat in Cascais Portugalia de putin timp intr-un restaurant japonez cel mai bun sushi din viata mea.Combinatii inedite de fructe,legume,somon, fructe de mare,icre negre si rosii,creveti nu mai vorbesc si bineinteles sosurile de soia,etc.pe care le ador pur si simplu.O bucatarie delicioasa si sanatoasa.
09.07.2012 / 17:09
Citeaza
Sa stiti ca mancare foarte buna se poate manca si la noi in tara......
Daca treceti vreodata pe drumul de la Alba Iulia spre Turda, o luati in Aiud la stanga spre Conacul secuiesc de la Coltesti.
Va recomand cu caldura platiurile calde de acolo:
Vi-as demonstra aceasta si cu poze, dar intrucat doua doamne speciale pentru mine au fost si ele cu mine in acest weekend acolo....astept sa scrie ele un articol desprea aceasta locatie si sa puna poze.
09.07.2012 / 19:26
Mai bine scriu despre maratonul de bancuri la care castigator detasat a fost ........Vali, sotul Sidoniei(Sidy) Sa stiti ca am vazut locuri de neuitat,dar si persoanele prezente au fost de milioane!
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bunica
Ultima editare: 09.07.2012 19:32:01
10.07.2012 / 10:35
CiteazaBunica a spus:
Mai bine scriu despre maratonul de bancuri la care castigator detasat a fost ........Vali, sotul Sidoniei(Sidy) Sa stiti ca am vazut locuri de neuitat,dar si persoanele prezente au fost de milioane!
Daca as fi fost prezenta, l-as fi pierdut pe dl. Vali pe drum, ca eu doar bancuri stiu
10.07.2012 / 13:18
Citeaza
Ziua buna lume!!!
Ma bucur ca am cont aici, pt ca am reusit sa va las si eu un mesaj.
Vreau sa o salut pe Bunica, (Pusi). Ma bucur ca te-am cunoscut si nadajduiesc ca s-a creat deja un precedent. in a ne vedea in fiecare an. De altfel salut intreaga comunitatae de pe Bucataras.Siteul vostru este o sursa de inspirataie pentru mine. Ma simt intr-un fel, ca acasa, pt ca am regasit aici, oameni deosebit de dragi mei,Sidy,Medi, Silvioara, etc...
Am incercat sa pun si o poza la avatar, dar ceva imi scapa.Nu am reusit.Nu am verificat cit d emare este poza, dar o sa mai incerc mai tirizu, mai pe racoare.Poate este nevoie se o redimensionez.
Vreau sa fac citeva corectii apropo de ceea ce ati vazut la Alba Iulia. Manastirea de care voi vorbiti, este la Rimeti, nu la Remetea. La Remetea este Conacul Secuiesc. De fapt este comuna Remetea, satul Coltesti. Pusi, nu te superi asa-i? Pt ca multa lume confunda Rimeti cu Remetea.Nu esti prima si nici ultima.Nu e nici un bai, cum se zice la noi in Ardeal.
Un mesaj pt Medi...sau cele care vin la Ripa Rosie. Pt ca este foarte aproape de Alba Iulia, puteti vedea,Cetatea Alba Carolina.Ma ofer ghid, fiind albaiulianaca de cind ma stiu.Tocmai ce am fost gazda altor forumiste , culinarese ca si voi, si mi-ar face mare placere sa va arat mindretea Ardealului si de ce nu, a intregii tari.