Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

Campina

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1374
PRIETENI319
Retete

Desert negresa cu crema de vanilie

In Prajituri la 31 Mai 2020

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana...

Desert cozonac imbatat cu coniac

In Dulciuri la 28 Mai 2020

In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g ) si 60 ml lapte caldut, se amesteca si se lasa la crescut 15 min. Cat sta la crescut drojdia, se...

Desert prajitura cu foi de bezea

In Prajituri la 27 Mai 2020

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia...

Pavlova cu nutella si frisca

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s amixez cca 2-3 min, la final am adaugat si otetul si am mai mixat 3 min. Am tapetat tava de la aragaz cu...

Cheeseburger

In Vita la 23 Mai 2020

Carnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu forma improvizata, cazul meu. Am format burgerii, apoi i-am uns pe ambele parti cu putin ulei si i-am...

Chifle pentru burger

In Piine la 23 Mai 2020

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe margini am presarat sarea, am adaugat si untul, apoi am turnat apa calduta. Am pus la mixer paletele...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2020

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final incorporam faina cernuta, cu...

Desert cornuri pufoase cu gem

In Dulciuri la 16 Mai 2020

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 14 Mai 2020

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot culege cu usurinta florile, iar cosuletul sa-l umplu cu minunatele flori mirositoare. Vorba lui Tudor...

Desert savarina uriasa

In Prajituri la 13 Mai 2020

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru savarina : Intr-un bol am pus ouale, esenta de vanilie si uleiul, cu un tel le-am batut bine. In alt...

Desert gogosi rasucite

In Dulciuri la 10 Mai 2020

In primul rand sa avem grija sa fie cald in incapere, apoi ne apucam sa facem aluatul pentru gogosi. Intr-un castron am cernut faina, separat am pus laptele si zaharul si l-am incalzit, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat drojdia uscata si am lasat sa se activeze drojdia cca 10 min. Dupa 10...

Supa crema de conopida si cartof

In Supe la 9 Mai 2020

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul bucatele mai mici. Intr-o cratita punem untul si uleiul de masline, lasam sa se topeasca untul si apoi...

Placinta cu carne si branza

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2020

Aluat: Cernem faina intr-un castron. Separat punem drojdia cu o lingurita de zahar din cele 25 g si o lingurita de faina si 2 linguri de lapte caldut si lasam cca 10 min pana incepe sa faca basicute. Topim untul si il amestecam cu oul si restul de zahar, apoi turnam laptele caldut si omogenizam...

Desert placintele foita cu foita

In Prajituri la 7 Mai 2020

Intr-un castron punem oul, uleiul, otetul, sarea  si zaharul si adaugam apa calduta, amestecam cu telul pana se topeste sarea si zaharul. Apoi adaugam faina, putin cate putin, framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de  aluat moale si neteda. Acoperim castronul cu un prosop si...

Desert cornuri pufoase cu mac

In Dulciuri la 6 Mai 2020

Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc. Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul. Se lasa sa se tempereze, sa devina caldut, nu  trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se...

Varza cu carnati in oala de lut

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2020

Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati ...

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

In Prajituri la 3 Mai 2020

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam dupa fiecare lingura de zahar adaugata, cca 4-5 min pana terminam de mixat tot zaharul. La final...

Saramura de peste cu legume coapte

In Crap / Caras la 1 Mai 2020

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se presara un strat de sare grunjoasa, se lasa sa se incinga, apoi se asaza pestele. Inainte sa fie...

Desert prajitura cu banane si piersici

In Prajituri la 26 Apr 2020

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava...

Musaca in stil grecesc ca la Cleme

In Porc la 24 Apr 2020

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.  Dupa aceea am pregatit sosul bechamel. Intr-o craticioara am pus la topit untul, am adaugat faina si am am amestecat...

Miere - sirop de papadie

In Sirop / Compot la 24 Apr 2020

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate. Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet...

Desert mini Pavlova cu zmeura

In Prajituri la 23 Apr 2020

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final adaugam si otetul si mai mixam cateva minute, pana obtinem o bezea lucioasa. Cu ajutorul unui posh...

Desert prajitura vanilata

In Prajituri la 23 Apr 2020

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne...

Desert rulada Pavlova cu cirese amare

In Dulciuri la 18 Apr 2020

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua,...

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

In Torturi la 18 Apr 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza apoi se incorporeaza albusurile...

Drob cu maruntaie de pui

In Pui la 18 Apr 2020

Mai intai punem la fiert maruntaiele, dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca si le taiem cubulete mici. Apoi ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul si sa le taiem marunt. Alegem mararul si patrunjelul, le spalam bine apoi le tocam marunt. Punem tuciuletul sa se incinga, adaugam ulei (cca...

Oua pentru Paste 2020

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2020

Mai intai degresam ouale, le spalam bine, apoi le punem la fiert, adaugam in apa putina sare si putin otet, sa nu se sparga. Dupa ce au fiert bine, le lasam sa se raceasca. Apoi le decoram pe fiecare in parte cum avem inspiratie, le invelim in ciorap, plasa, dupa caz, apoi pregatim vopselele....

Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

In Porc la 15 Apr 2020

   Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica. Am tocat si patrunjelul. Apoi am pus in tigaie untul si am calit ceapa si...

Spirala cu muschi file si altele

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2020

Umplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si omogenizam totul. Asamblare : Aluatul il taiem pe din doua si unim cele doua bucati pe lungime, sa...

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

In Torturi la 12 Apr 2020

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam...

Afisate 1 - 30 din 1372 retete    

Postari recente

publicat la 28.05.2020

Desert cozonac imbatat cu coniac

publicat la 27.05.2020

Desert prajitura cu foi de bezea

Horosmopul tau de astazi:

Leu

De azi intri la dieta. Te vei abtine de la mancare multa si bautura. Stii cat vei pierde in 14 zile? Doua saptamani.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro