Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1779
PRIETENI297
Retete / Pizza

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

In Piine la 9 Apr 2024

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana cand le framant, dar timpul era impotriva mea.... In bolul robotului am pus drojdia si zaharul, am...

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

In Pizza la 16 Sep 2023

Iata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat...

Reteta de chifle cu lapte

In Piine la 4 Iun 2023

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa calduta. Am lasat sa creasca maiaua cca 10-15 min. Peste faina din castron am presarat sarea, am facut o...

Reteta de paine fara framantare

In Piine la 5 Feb 2023

Iata cum se prepara Reteta de paine fara framantare Intr-un bol am pus faina cernuta, am adaugat drojdia si sarea, am amestecat apoi am adaugat apa calduta, putin cate putin. Am amestecat bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat la dospit 2 ore. Dupa doua ore am pus hartie...

Chifle cu lapte

In Piine la 18 Feb 2022

Mi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata faina, am adaugat sarea si untul moale si am mixat pana ce aluatul sa dezlipit de peretii castronului....

Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)

In Piine la 16 Noi 2021

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut...

Pizza cu pui si altele (pentru fetele de la Miercurea lui Ciuc )

In Pizza la 12 Iul 2021

Blat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15 min. Apoi am adaugat sarea, restul de apa si uleiul si am framantat bine, am trantit aluatul de masa...

Painici cu mac

In Piine la 13 Mar 2021

Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte lichidul, doar caldut. Am turnat lichidul caldut in castron si am inceput sa amestec bine. Cele 2 oua le-am...

Pizza sfert

In Pizza la 15 Sep 2020

Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat...

Chifle pentru burger

In Piine la 23 Mai 2020

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe margini am presarat sarea, am adaugat si untul, apoi am turnat apa calduta. Am pus la mixer paletele...

Pizza de marti

In Pizza la 7 Apr 2020

Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine si am inceput sa torn restul de apa calduta si sa amestec maiaua cu faina de pe margini. Am adaugat si...

Pizza rapida

In Pizza la 14 Mai 2019

Asezam aluatul in tava si intindem peste niste ketchup. Intr-un castron punem cubuletele de bacon, rulada o taiem cubulete si o adaugam in castron, taiem si cascaveaua cubulete si o amestecam cu baconul si rulada, adaugam cele 2 oua si piper si omogenizam. Intindem compozitia peste aluat si bagam...

Pizza aluat cu smantana

In Pizza la 19 Mar 2017

Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca. Separat, amestecam oul, cu sare, ulei si smantana. Dupa ce a crescut maiaua, incepem sa adunam faina dupa margini si adaugam si...

Chifle pentru hamburger

In Piine la 11 Noi 2016

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat...

Batoane cu mac

In Piine la 10 Mai 2016

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat, zaharul, sarea si drojdia, am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa minerala la temperatura camerei. Am inceput sa framat bine, apoi am adaugat uleiul si am mai framtat cca 10 min, Am acoperit castronul cu un servet si am lasat s...

Pateuri cu carne si cascaval

In Piine la 3 Dec 2015

Dureaza mai mult dezghetatul aluatului decat prepararea pateurilor. Deci lasam aluatul s ase dezghete la temperatura camerei. Cat timp se dezgheata pregatim umplutura ca sa nu avem timpi morti in productie. Taiem ceapa marunt si impreuna cu carnea tocata o punem in tigaia incinsa si calim timp...

Pizza cu bunatati de la Sergiana Poiana marului

In Pizza la 25 Noi 2015

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam un praf de sare si maruntin drojdia, apoi turnam apa calduta si incepem sa framantam, e posibil sa nu fie nevoie de toata apa, deci nu o turnati toata dintr-o data. Adaugam si uleiul si framantam bine vreo 20 min, apoi lasam la crescut peste o ora,...

Pizza cu ceapa verde

In Pizza la 17 Oct 2015

Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa calduta pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste.Incorporam si uleiul si framantam,apoi luam...

Pizza cu carnati picanti

In Pizza la 17 Oct 2015

Blat : Intr-un castron cernem faina ,adaugam sarea si amestecam .Facem in mijloc loc si punem drojdia maruntita,apoi adaugam un pic de apa calduta si incepem sa omogenizam  usor  incorporand si faina,mai turnam un pic de apa calduta si tot asa pana obtinem un aluat omogen care nu se...

Pizza cu ceapa verde si altele

In Pizza la 10 Ian 2015

Blat: Faina am cernut-o intr-un castron, in mijloc am sfaramat drojdia, am adaugat sarea si zaharul, apoi laptele caldut si am inceput sa omogenizez. Dupa ce am omogenizat aluatul am inceput sa framant adaugand uleiul de masline, am framantat cca 15 minute, apoi am lasat la crescut 1 ora....

Pizza cu ceapa rosie si salam de porc

In Pizza la 20 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron asezam faina cernuta,facem in mijloc loc si punem drojdia sfaramata,adaugam sarea si zaharul si putina apa calduta si amestecam.Lasam cateva minute sa creasca maiaua.Dupa ce si-a dublat volumul incepem sa incorporam faina si sa turnam si restul de apa,pana obtinem un aluat...

Pizza ''Margareta''

In Pizza la 19 Iun 2014

Blat: Intr-un castron punem faina, facem in mijloc o adancitura si maruntim drojdia, adaugam sare,piper si zahar si incepem sa turnam apa calduta. Amestecam cu putina faina si lasam 10 min sa dospeasca. Apoi incepem sa framantam, adaugand apa calduta, suficienta cat sa formam un aluat...

Pizza cu ou sau pizza dupa Paste

In Pizza la 23 Apr 2014

Aluatul: Intr-un castron punem faina,in mijloc facem o adancitura si punem drojdia faramitata,adaugam sarea si apoi apa calduta si incepem sa framantam cu mana,pana se dezlipeste de pe mana.Adaugam uleiul si mai framantam cca 20 min.Lasam la crescut,la loc caldut cca 1 ora. Umplutura:...

Aluat cu osanza

In Piine la 14 Ian 2014

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina. Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc...

Pizza cu afumatura

In Pizza la 16 Dec 2013

Intr-un castron punem faina,in mijloc faramam drojdia,adaugam o lingurita zahar si putin lapte caldut,amestecam un pic si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua adaugam restul de lapte,un pic de sare si incepem sa framantam,adaugand si 50 ml ulei.Framantam cca 15 min si apoi lasam sa...

Pizza sah

In Pizza la 17 Noi 2013

Blat: Punem faina intr-un castron,in mijloc faramaitam drojdia,adaugam putin sare si incepem sa turnam apa calduta ,adaugam si 2-3 linguri de ulei, framantam cu mana pana formam o coca care nu se mai lipeste de mana .Framantam aluatul cca 20 min apoi in lasam in castron la crescut ,cca 1 ora....

Pizza

In Pizza la 3 Oct 2013

Intindem aluatul,cat mai rotund posibil ca asa-i forma,ungem cu sos de pizza si ulei masline,asezam salamul si mozzarela  si bagam la cuptor.Uite pizza ,gata pizza si am multumit un elev fomist....

Pizza spirala

In Pizza la 2 Oct 2013

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final...

Pizza cu salam sasesc

In Pizza la 26 Sep 2013

Drojdia cu sarea si zaharul diluata cu un pic de lapte caldut se lasa la crescut,apoi se amesteca cu faina,uleiul si restul de lapte caldut.Formam un aluat elastec pe care il framantam bine cca 20 min,apoi il lasam la crescut 1 ora. Dupa ce a crescut,intindem blatul in forma,adaugam salamul si...

Pizza cu sunca presata si ciuperci

In Pizza la 25 Sep 2013

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca. Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut si framantam bine aluatul pana se dezlipeste de maini. 20 min framantam si trantim de blatul de...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]