Pizza aluat cu smantana

de Constelatialeu in Pizza, 19 Mar 2017 | 448 vizualizari

 

M-am inspirat de la Adi a lui Merisor, mi-a placut compozitia aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana grasa
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 gdrojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina ( cca 50 g daca mai este nevoie, la mine nu a fost nevoie)
  • Umplutura
  • 200 g sunca de porc Sissi
  • 200 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 100 g masline negre taiate
  • 300 ml suc de rosii ( mai grosut, asa a iesit al meu)
  • sare
  • piper
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza aluat cu smantana:

Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca.


Separat, amestecam oul, cu sare, ulei si smantana. Dupa ce a crescut maiaua, incepem sa adunam faina dupa margini si adaugam si restul de lapte caldut, framantam bine si apoi lasam la crescut, cca. 1 ora.


Umplutura :


Taiem marunt baconul, sunca Sissi si cascavalul. Separat, dam intr-un clocot sucul de rosii cu piperul.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3, cca. 300 g pentru fiecare pizza, am folosit tavi de pizza rotunde. Am asezat hartie de copt in tava de pizza, am intins aluatul si l-am intepat cu furculita din loc in loc, apoi am uns cu suc de rosii, am presarat maslinele, baconul, sunca si la final, cascavalul, batem un ou pentru fiecare pizza si il turnam deasupra. Bagam tavile la cuptor pentru cca 30-40 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza aluat cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

20.03.2017, 01:02

Yammi🍕🍕🍕!

simona72 1

20.03.2017, 12:13

Si Merisor ce-o zis ca te-ai inspirat de la Adi?

Rocsi 1

20.03.2017, 20:00

O pizza foarte buna si consistenta! Cand mai faci, sa ma chemi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza