Pizza cu miez de lapte 2

de Panacris in Pizza, 30 Noi 2012 | 1147 vizualizari

 

Varianta clasica de pizza cu imbunatatiri!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar tos 2 linguri,
  • drojidie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei de masline extravirgin 4 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)
  • sunculita taraneasca cca. 200 g,
  • miez de lapte,
  • carnati oltenesti 100 g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Panacris cca. 300 ml,
  • oregano,
  • ciuperci 300 g,.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu miez de lapte 2:

Daca e sarbatoare, am pus-o pe Maricica la treaba. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.


Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza, mai mare decat forma cu cca 2 cm. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.


Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, se presara oregano, din nou ketchup, apoi ciupercile si sunculita. Acum intervine noutatea, pe marignea pizzei, se aseaza intercalate miez de lapte si bucatele de carnaciori. Se acopera acestea cu aluatul ramas in afar tavii, apasandu-se usor, ca sa se lipeasca marginile. Apoi se pune din nou ketchup, se presara oregano dupa gust si la final cascaval julien. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu miez de lapte 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mamaieelena 1

30.11.2012, 20:46

buna

Ubulika 1

30.11.2012, 21:51

deyutzky 1

02.12.2012, 10:14

nu refuz o felie de pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec