Pizza cu piept de pui

de mirela0911 in Pizza, 25 Mai 2011 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt rasa sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • Pt. topping:
  • jumatate piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 lg ulei de masline
  • cateva masline
  • cascaval ras

Pt.sos:

  • 300 ml bulion
  • sare, zahar, piper dupa gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie.


Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum.


Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe latime. Ceapa se taie juliene iar ardeiului i se scoate semintele si cotorul dupa care taiem jumatati de rondele.


Carnea o punem la perpelit in cele 2 lg de ulei. Presaram sare si piper dupa gust si amestecam pana se albeste bine carnea si se rumeneste putin. Se adauga ardeiul si se lasa timp de 1 minut sa se perpeleasca si el. La sfarsit se adauga ceapa si se amesteca bine la fel timp de un minut. Se ia de pe foc.


Bulionul se pune intr-o craticioara sa dea in clocot, se adauga condimentele dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.


Dupa ce aluatul a crescut, se ia jumate din cantitate si se intinde o foaie potrivita pt tava aragazului. Se unge cu sos dupa care se pune topping-ul din tigaie. Se pun ici colo masline, se rade deasupra cascaval si se da la cuptor pt aproximativ 20 minute (cand este facut si blatul si a prins si o culoare frumoasa deasupra).


Pt cealalta jumatate de blat am folosit un altfel de topping (ultimele doua poze).


Se serveste cu ketchup si cui ii place, la sfarsit o bere!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mirela0911 1

26.05.2011, 18:26

Carla pofteste

mirela0911 1

26.05.2011, 18:26

Medi multumesc

Cris2711 1

26.05.2011, 19:13

Salivez necontrolat placeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat