Pizza... italiana

de Brindusa in Pizza, 18 Oct 2010 | 5570 vizualizari

 

Titlul postului meu poate parea un pleonasm, caci ce pizza poate sa nu fie italiana? Pai poate! Daca ii pui "checiap". Italienii pun pe blatul de pizza rosii sau pasta de rosii si pentru ei sa ceri checiap e o blasfemie. Si au dreptate. Prin urmare, reteta asta se mananca asa cum e, fara alte adaosuri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline 
  • Pentru topping
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 250g mozzarella, taiata cuburi mici
  • 400 g pancetta, sau bacon, sau o sunculita (nu neaparat afumata)
  • oregano (eu am avut uscat din gradina) sau busuioc
  • putin ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza... italiana:

Ingredientele sunt pentru tava dreptunghiulara de la aragaz. Daca ai un cuptor cu gaz, e bine sa-l incalzesti cel putin o ora, ca sa fie foarte foarte fierbinte. Eu am unul electric care, cu ventilatorul pornit, ajunge la 300C. Stiu ca exista si niste pietre mari care se pot baga in cuptor si incalzi, iar pizza se face pe ele. Foarte interesant, dar eu inca n-am.


Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanta pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.


Peste aluat intinde pasta de tomate si presara oregano.


Presara uniform cuburile de mozzarella si deasupra pune sunculita. Presara putin ulei de masline.


Pune in cuptorul foarte bine incalzit pentru 10- 15 minute.


Se mananca calda, impreuna cu cei dragi si un pahar cu bere :))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza... italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Brindusa 1

18.10.2010, 20:04

Rocsi 1

18.10.2010, 20:05

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 10:21

buuuuuuuuuuuuuuuna...............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo