Pizza... italiana

de Brindusa in Pizza, 18 Oct 2010 | 6795 vizualizari

 

Titlul postului meu poate parea un pleonasm, caci ce pizza poate sa nu fie italiana? Pai poate! Daca ii pui "checiap". Italienii pun pe blatul de pizza rosii sau pasta de rosii si pentru ei sa ceri checiap e o blasfemie. Si au dreptate. Prin urmare, reteta asta se mananca asa cum e, fara alte adaosuri

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline 
  • Pentru topping
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 250g mozzarella, taiata cuburi mici
  • 400 g pancetta, sau bacon, sau o sunculita (nu neaparat afumata)
  • oregano (eu am avut uscat din gradina) sau busuioc
  • putin ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza... italiana:

Ingredientele sunt pentru tava dreptunghiulara de la aragaz. Daca ai un cuptor cu gaz, e bine sa-l incalzesti cel putin o ora, ca sa fie foarte foarte fierbinte. Eu am unul electric care, cu ventilatorul pornit, ajunge la 300C. Stiu ca exista si niste pietre mari care se pot baga in cuptor si incalzi, iar pizza se face pe ele. Foarte interesant, dar eu inca n-am.

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanta pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.

Peste aluat intinde pasta de tomate si presara oregano.

Presara uniform cuburile de mozzarella si deasupra pune sunculita. Presara putin ulei de masline.

Pune in cuptorul foarte bine incalzit pentru 10- 15 minute.

Se mananca calda, impreuna cu cei dragi si un pahar cu bere :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza... italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini calzone prajit