Aluat cu osanza

de Constelatialeu in Piine, 14 Ian 2014 | 10036 vizualizari

 

M-a chinuit talentul sa fac aluat cu osanza....la ce stare de..am avut imi trebuia ceva care sa ma bage-n priza.....asa ca mi-a picat pe osanza din congelator.......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina + 2 linguri pentru osanza + pentru infainat blatul de lucru
  • 1/2 kg osanza
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani cu apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat cu osanza:

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina.


Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc punem uleiul, otetul si sarea si apoi omogenizam cu apa calduta pana formam o coca care se poate intinde. Intindem coca intr-un dreptunghi, imaginar o impartim in 3 parti egale. Pe primele doua parti intindem osanza in strat uniform, apoi impaturim in felul urmator: partea fara osanza o asezam peste partea cu osanza si peste ea vine partea cu osanza. Apoi lasam la rece cca 15 minute si incepem sa intindem foaia invers decat am impaturit-o. Procedam din nou cu impachetarea acum in sens invers si iar intindem, repetam procedeul de vreo 10-15 ori, apoi lasam la rece si folosim aluatul la diverse prajituri, tarte, etc.


Am incercat prin imagini sa explic procedura de pliere, in caz ca n-ati inteles din scris

 

TIPS-URI

1

faina trebuie sa fie de calitate superioara,de preferat din cea de patiserie.....eu n-am avut din aia si nu prea sunt multumita cum a iesit...data viitoare caut faina de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

07.05.2014, 16:47

cred ca ai lucrat pana ti-au obosit manutele

Constelatialeu 1

07.05.2014, 17:06

Mokuska..cam asa ceva..ca aici sta toata ,treaba,in impachetat si batut cu facaletul pana face basicute...

ralu_ca 1

28.05.2014, 16:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj rapid