Aluat de foietaj

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2020 | 2048 vizualizari

 

Desi mi se parea ca aluatul de foietaj este foarte dificil de facut, acum, dupa ce l-am incercat, va spun sincer ca este destul de usor si deloc complicat. Singura problema este rabdarea si asteptarea, dar astea nu fac parte din munca, deci...il puteti incerca fara nici o ezitare! ;)
  "aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400g)
  • Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Pentru inceput facem pasta pentru uns.

Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!



Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.



Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto).

Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.

Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!

Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!



Il puteti folosi la diverse preparate: placinte, prajituri , quiche...eu am ales sa fac pateuri cu branza si mi-au iesit 28 la numar!


Sunt buneeee, buneeee!:x

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

03.05.2020, 16:47

Bun, bravo!

dantes 1

05.05.2020, 15:20

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:01

Bun sa il ai in casa!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert flori dulci cu gem
  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."