Aluat de foietaj

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2020 | 5282 vizualizari

 

Desi mi se parea ca aluatul de foietaj este foarte dificil de facut, acum, dupa ce l-am incercat, va spun sincer ca este destul de usor si deloc complicat. Singura problema este rabdarea si asteptarea, dar astea nu fac parte din munca, deci...il puteti incerca fara nici o ezitare! ;)
  "aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400g)
  • Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Pentru inceput facem pasta pentru uns.
Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!

Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

     Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto).
    Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.
    Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!
    Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!

     Il puteti folosi la diverse preparate: placinte, prajituri , quiche...eu am ales sa fac pateuri cu branza si mi-au iesit 28 la numar!

Sunt buneeee, buneeee!:x

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci