Placinta rustica cu carne si susan

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2016 | 1218 vizualizari

 

O placinta minunata, cu-un aluat care se topeste in gura de fraged si un gust senzational! 

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 225 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • un sfert de lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de usturoi
  • un praf de turmeric
  • faina si amidon pentru intins foile

Umplutura:

  • 620 gr. piept de pui( un piept mare)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita ulei masline( ulei cu oregano am pus eu)
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • un praf de turmeric
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita amidon
  • o lingura pesmet
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 3 linguri susan pentru presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu carne si susan:

Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.


Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu oul, mustarul, uleiul de masline, amidonul si pesmetul, apoi cu sare, piper, turmeric.


Intr-o tigaie se incinge uleiul( cele 3 linguri), apoi se caleste compozitia la foc mic pana se albeste, apoi se raceste complet( eu am pus vasul la rece).


Aluatul se scoate de la rece si se pune pe suprafata de intins bine infainata, la fel de bine infainam si sucitorul.


Aluatul se imparte in 5 bucati egale.


Fiecare bucata se intinde subtire, cat de subtire se poate, veti vedea ca la un moment dat va da se se rupa, atunci nu mai insistati.


Pentru a intinde usor foile eu am pus pe suprafata de intins si faina si amidon. Cand am simtit ca se lipeste am ridicat aluatul usor si am pus sub el din nou faina si amidon, apoi am continuat sa intind.


Pentru inceput am intins foaia intr-un dreptunghi, apoi am intors-o pe cealalta parte si am intins-o pana la capat cat am putut de subtire.


Compozitia de carne am impartit-o in cinci parti.


La baza de jos a fiecarei foi am pus umplutura si apoi am rulat strans si am asezat fiecare rulou in tava tapetata clasic cu unt si faina.


Am procedat la fel cu restul foilor.


Am batut 3 galbensuri si am pensulat placinta pe toata suprafata. Am presarat susanul.


Placinta mea a stat la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute. Cand a fost gata, am taiat-o calda.


Noi am mancat-o cu ceapa rosie...o nebunie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu carne si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

01.03.2017, 08:31

Multumeeeeeesc!

MiaMya 1

03.03.2017, 13:54

Votat aici ,mai este si un alt link?

RuxyRux 1

03.03.2017, 15:19

Trebuie votat in cadrul concursului, multumesc muuuult Mia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda