Pan de Hojaldre

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 1409 vizualizari

 

O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...

 

INGREDIENTE

Maia:

  • 100 gr faina
  • 60 gr apa
  • 4 gr drojdie (am folosit drojdie uscata)

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 6 gr drojdie uscata/ 20 proaspata
  • 1 lingura ulei masline
  • 8 gr sare
  • 30 gr + 30 gr ulei masline susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pan de Hojaldre:

Maiaua:


Se amesteca faina cu drojdia se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.


Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.


Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.


Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).


Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.


Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.


Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.


Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).


Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.


Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.


Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.


Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.


Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pan de Hojaldre" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 12:27

arata senzational

RuxyRux 1

29.11.2010, 15:20

Multumesc

elena1988 1

11.02.2011, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in