Pan de Hojaldre

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 1611 vizualizari

 

O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...

 

INGREDIENTE

Maia:

  • 100 gr faina
  • 60 gr apa
  • 4 gr drojdie (am folosit drojdie uscata)

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 6 gr drojdie uscata/ 20 proaspata
  • 1 lingura ulei masline
  • 8 gr sare
  • 30 gr + 30 gr ulei masline susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pan de Hojaldre:

Maiaua:


Se amesteca faina cu drojdia se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.


Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.


Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.


Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).


Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.


Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.


Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.


Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).


Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.


Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.


Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.


Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.


Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pan de Hojaldre" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 12:27

arata senzational

RuxyRux 1

29.11.2010, 15:20

Multumesc

elena1988 1

11.02.2011, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa