Pan de Hojaldre

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 2354 vizualizari

 

O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...

 

INGREDIENTE

Maia:

  • 100 gr faina
  • 60 gr apa
  • 4 gr drojdie (am folosit drojdie uscata)

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 6 gr drojdie uscata/ 20 proaspata
  • 1 lingura ulei masline
  • 8 gr sare
  • 30 gr + 30 gr ulei masline susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pan de Hojaldre:

Maiaua:


Se amesteca faina cu drojdia se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.


Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.


Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.


Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).


Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.


Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.


Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.


Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).


Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.


Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.


Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.


Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.


Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pan de Hojaldre" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 12:27

arata senzational

RuxyRux 1

29.11.2010, 15:20

Multumesc

elena1988 1

11.02.2011, 16:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa