Pan de Hojaldre

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 4342 vizualizari

 

O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...

 

INGREDIENTE

Maia:

  • 100 gr faina
  • 60 gr apa
  • 4 gr drojdie (am folosit drojdie uscata)

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 6 gr drojdie uscata/ 20 proaspata
  • 1 lingura ulei masline
  • 8 gr sare
  • 30 gr + 30 gr ulei masline susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pan de Hojaldre:

Maiaua:

Se amesteca faina cu drojdia  se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.

Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.

Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.

Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).

Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.

Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.

Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.

Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).

Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.

Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.

Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.

Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.

Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pan de Hojaldre" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau