Pască cu brânză dulce (2)

de diaconta in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 9512 vizualizari

 

Vă doresc din tot sufletul Sărbători cu bucurie si linişte sufletească.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză dulce (2):

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.


Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.


Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia dospita.


Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.


Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.


Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.


Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.


Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra . Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”,cealalta am vrut-o mai „bogata”.


Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.


Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 35 de minute.


O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză dulce (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

diaconta 1

04.01.2013, 09:13

Caroline,la noi Pasca e la loc de cinste la Paste

getix 1

09.04.2013, 20:07

ce frumos , o mananci din priviri!

diaconta 1

09.04.2013, 20:21

Multumesc Georgeta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)