Ciocolată de casă în foi de napolitane

de mirela0911 in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 4872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 400 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o mână de nuca tăiată
  • 100 g stafide
  • 2 foi de napolitane
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în foi de napolitane:

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se încorporează și omogenizează compoziția. Se ia o foaie de napolitana și se toarnă peste ea toată ciocolata. Se nivelează repede apoi se pune deasupra cealaltă foaie. Se apasă cu palmele foaia pentru a se lipi de ciocolata. Se așează peste ea o greutate si se lasă până a doua zi, dupa care se porționează și se servește. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate renunța la stafide si se pune nucă mai multă.

2

Se lucrează repede cu ciocolata, cat este cslda, pentru a se putea întinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ksenya 1

11.03.2015, 10:34

am s-o fac si eu cat de curand

mirela0911 1

11.03.2015, 10:52

Mulțumesc pt aprecieri!

retete bune 1

09.04.2015, 09:17

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă