Ciocolată de casă în două culori

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 4498 vizualizari

 

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.

Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat.

Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în două culori:

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf.

Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat. Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi. Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore. Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

Carmen 1

29.03.2015, 17:13

ppusa la favorite!

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 18:10

Rita Ilies 1

29.03.2015, 23:12

Merci, fete! Eu aş mânca-o zilnic.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă