Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .
Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.
Pentru crema : amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .
Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.
Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro