Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
"Reteta inspirata de toamna"
Am modificat reteta Elei: https://www.bucataras.ro/retete/tarta-rasturnata-cu-mere-52007.html.
Am schimbat merele cu gutui sa fie mai in ton cu tema.
Am adaugat la aluat si ulei.
Am omis dulceata si stafidele considerand ca nu se potrivesc.
Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor.
Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat.
Se introduce in cuptorul preincalzit pana ce zaharul face spuma si gutuia se inmoaie (circa 40 minute).
Se lasa la racit.
Pentru blat, batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile si uleiuri si mixam in continuare.
Punem si faina cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana la omogenizare.
Cand gutuile s-au racit, turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se rastoarna pe platou cand este calduta.
Se poate orna cu frisca, dar pentru gustul intens de gutuie, este pacat sa-l combini cu alte arome.
Se poate presara cu foarte putina scortisoara.
Pofta Buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola