Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 15 Apr 2011 | 18513 vizualizari

 

Am vazut-o la Miha si o am in plan de multa vreme. Uite ca i-a venit randul si va garantez ca merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de cocos:
  • 375 ml lapte (reteta spune lapte evaporat, dar nu am gasit)
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.

Galbenusurile le mixam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste aluat. Amestecam usor de jos in sus.

Impartim aluatul in trei parti si coacem trei foi (eu am folosit tava de 25/35 cm) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 10 minute.


Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, fara a le suprapune.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece cel putin 1 ora. Mixam apoi crema si o dam la rece pana la asamblarea prajiturii.


Crema de cocos:


Amestecam laptele cu nuca de cocos si punem pe foc. Lasam sa dea cateva

clocote apoi dam deoparte si lasam la racit. Nuca de cocos va absorbi tot lichidul. Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece. Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc impreuna cu frisca.

Cand ajunge la punctul de fierbere dam de pe foc si omogenizam.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste. Dam ciocolata la rece pana se intareste iar apoi mixam bine. Adaugam cocosul racit si amestecam pana se omogenizeaza. Dam crema la rece pana se intareste.


Asamblarea:


In tava in care am copt foile punem folie alimentara apoi pune o foaie. Peste foaie punem crema de ciocolata si nivelam.

Acoperim cu cea de-a doua foaie apoi punem crema de cocos si nivelam.

Acoperim cu ultima foaie si invelim in folie. Dam prajitura la rece pana facem glazura.


Pentru glazura punem toate ingredientele pe foc mic sa se topeasca. Nu lasam sa fiarba. Dam de pe foc si omogenizam.

Lasam putin sa se raceasca pana cand ajunge la consistenta unei smantani ma groase.


Scoatem prajitura din tava si o desfacem din folie. Intindem glazura pe prajitura rece incepand din mijloc.


Ornam dupa preferinte iar apoi dam la frigider pana se intareste glazura.


Dupa ce s-a racit portionam si mancam cu pofta pentru ca este o bunatate :).


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Zambareata 1

19.11.2011, 09:57

aseara stateam in pat....si magandeam ce prajituri sa fac azi...il intreb pe sotul meu si el spune ca vrea iar prajitura cu crema de cocos....ii placela nebunie prajitura asta.....si mie la fel ....aaa....toata noaptea am visat prajitura asta cica zice sotul ca o sa iasa bine

La Ancuta 1

19.11.2011, 12:52

Giorgia ma bucur ca v-a placut. cred ca conteaza si nuca de cocos. Eu am avut ultima data o nuca rasa mai mare, care nu mi-a placut deloc

marcelika 1

06.12.2013, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere