Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 15 Apr 2011 | 24050 vizualizari

 

Am vazut-o la Miha si o am in plan de multa vreme. Uite ca i-a venit randul si va garantez ca merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de cocos:
  • 375 ml lapte (reteta spune lapte evaporat, dar nu am gasit)
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.
Galbenusurile le mixam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste aluat. Amestecam usor de jos in sus.
Impartim aluatul in trei parti si coacem trei foi (eu am folosit tava de 25/35 cm) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 10 minute.

Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, fara a le suprapune.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.
Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece cel putin 1 ora. Mixam apoi crema si o dam la rece pana la asamblarea prajiturii.

Crema de cocos:

Amestecam laptele cu nuca de cocos si punem pe foc. Lasam sa dea cateva
clocote apoi dam deoparte si lasam la racit. Nuca de cocos va absorbi tot lichidul. Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece. Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc impreuna cu frisca.
Cand ajunge la punctul de fierbere dam de pe foc si omogenizam.
Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste. Dam ciocolata la rece pana se intareste iar apoi mixam bine. Adaugam cocosul racit si amestecam pana se omogenizeaza. Dam crema la rece pana se intareste.

Asamblarea:

In tava in care am copt foile punem folie alimentara apoi pune o foaie. Peste foaie punem crema de ciocolata si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie apoi punem crema de cocos si nivelam.
Acoperim cu ultima foaie si invelim in folie. Dam prajitura la rece pana facem glazura.

Pentru glazura punem toate ingredientele pe foc mic sa se topeasca. Nu lasam sa fiarba. Dam de pe foc si omogenizam.
Lasam putin sa se raceasca pana cand ajunge la consistenta unei smantani ma groase.

Scoatem prajitura din tava si o desfacem din folie. Intindem glazura pe prajitura rece incepand din mijloc.

Ornam dupa preferinte iar apoi dam la frigider pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a racit portionam si mancam cu pofta pentru ca este o bunatate :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Zambareata 1

19.11.2011, 09:57

aseara stateam in pat....si magandeam ce prajituri sa fac azi...il intreb pe sotul meu si el spune ca vrea iar prajitura cu crema de cocos....ii placela nebunie prajitura asta.....si mie la fel ....aaa....toata noaptea am visat prajitura asta cica zice sotul ca o sa iasa bine

La Ancuta 1

19.11.2011, 12:52

Giorgia ma bucur ca v-a placut. cred ca conteaza si nuca de cocos. Eu am avut ultima data o nuca rasa mai mare, care nu mi-a placut deloc

marcelika 1

06.12.2013, 23:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de capsuni