Reteta de paine fara framantare

de Constelatialeu in Piine, 5 Feb 2023 | 4138 vizualizari

 

Ma tot bate un gand de mult timp, sa tot fie cativa ani, sa fac si eu paine in casa, asa ca acum mi-a picat pe reteta asta, ca e pe simplitate. Reteta inspirata de la '' cosanzenele.gatesc".
Pentru Reteta de paine fara framantare sunt necesare putine ingrediente: faina, drojdie, apa si sare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de paine fara framantare sunt:
  • 390 g faina - eu am folosit faina -Raftul bunicii 650
  • 5 g drojdie uscata
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu sare
  • un vas de fonta- al meu a fost oval si putin mai mare , a iesit mai denivelata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paine fara framantare:

Iata cum se prepara Reteta de paine fara framantare

Intr-un bol am pus faina cernuta, am adaugat drojdia si sarea, am amestecat apoi am adaugat apa calduta, putin cate putin. Am amestecat bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat la dospit 2 ore. Dupa doua ore am pus hartie de copt in oala de fonta si am rasurnat aluatul. Am preincalzit cuptorul la maxim, am cuptor pe gaz si habar nu am la cat ajunge maxim, pentru cuptor electric 220 grade, am bagat oala in cuptor si am copt cca 40 min. DAca aveam o oala cu diametru mai mic imi iesea mai inalta painica. A fiesit cu o coaja crocanta si un miez moale. Aproape ca am mancat-o pe toata asa goala, eu sunt o mare mancatoare de paine, da paine din aia buna. Asta chiar a fost o paine din aia buna, pentru ca am mancat-o nu am cum sa stiu cum se prezinta a doua zi. Data viitoare o fac mai mare.

Vezi si reteta de Ciabatta cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

laura_n 1

06.02.2023, 17:33

Pfff... iti vine sa rupi calda din ea.

Rocsi 1

07.02.2023, 20:22

Si mie imi place mult, mai ales calda! De asta fac mai rar, sa mananc putina ! Dar e grozava!

Panacris 1

08.02.2023, 17:16

Super bună, mai ales dacă e fără frământare ci doar cu răbdare! De pus direct la favorite! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana "Poori"