Reteta de paine fara framantare

de Constelatialeu in Piine, 5 Feb 2023 | 1278 vizualizari

 

Ma tot bate un gand de mult timp, sa tot fie cativa ani, sa fac si eu paine in casa, asa ca acum mi-a picat pe reteta asta, ca e pe simplitate. Reteta inspirata de la '' cosanzenele.gatesc".
Pentru Reteta de paine fara framantare sunt necesare putine ingrediente: faina, drojdie, apa si sare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de paine fara framantare sunt:
  • 390 g faina - eu am folosit faina -Raftul bunicii 650
  • 5 g drojdie uscata
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu sare
  • un vas de fonta- al meu a fost oval si putin mai mare , a iesit mai denivelata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paine fara framantare:

Iata cum se prepara Reteta de paine fara framantare

Intr-un bol am pus faina cernuta, am adaugat drojdia si sarea, am amestecat apoi am adaugat apa calduta, putin cate putin. Am amestecat bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat la dospit 2 ore. Dupa doua ore am pus hartie de copt in oala de fonta si am rasurnat aluatul. Am preincalzit cuptorul la maxim, am cuptor pe gaz si habar nu am la cat ajunge maxim, pentru cuptor electric 220 grade, am bagat oala in cuptor si am copt cca 40 min. DAca aveam o oala cu diametru mai mic imi iesea mai inalta painica. A fiesit cu o coaja crocanta si un miez moale. Aproape ca am mancat-o pe toata asa goala, eu sunt o mare mancatoare de paine, da paine din aia buna. Asta chiar a fost o paine din aia buna, pentru ca am mancat-o nu am cum sa stiu cum se prezinta a doua zi. Data viitoare o fac mai mare.

Vezi si reteta de Ciabatta cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

laura_n 1

06.02.2023, 17:33

Pfff... iti vine sa rupi calda din ea.

Rocsi 1

07.02.2023, 20:22

Si mie imi place mult, mai ales calda! De asta fac mai rar, sa mananc putina ! Dar e grozava!

Panacris 1

08.02.2023, 17:16

Super bună, mai ales dacă e fără frământare ci doar cu răbdare! De pus direct la favorite! Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta