Pizza sfert

de Constelatialeu in Pizza, 15 Sep 2020 | 3477 vizualizari

 

Hai sa va povestec nitel de ce am botezat-o ''pizza sfert''. Eu nu sunt fan pizza, imi place sa o pregatesc, dar sunt fan branzeturi, asa ca mi-am adjudecat un sfert din pizza si-am pus ce branzeturi am avut la indemana. Acum ca am lamurit sfertul, hai sa scriu si ce am prestat.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza
  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 ml ulei masline ( sau floarea soarelui)
  • cca 300 ml apa calduta
  • Umplutura pentru sfertul meu
  • branza cu mucegai albastru
  • branza maturata
  • almette
  • cascaval
  • branza de oaie grasa si untoasa
  • Umplutura pentru restul de pizza
  • salam rustic
  • carnati semiafumati
  • masline
  • ciuperci
  • kechup
  • cascaval
  • branza maturata
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza sfert:

Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat sa creasca cca 10 min, apoi am adaugat sarea, uleiul si apa calduta, putin cate putin si am framantat. Cca 30 min am framantat bine si am trantit aluatul de masa, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul cu un servet si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 , la loc cald.

Mi-am pregatit umplutura cat timp aluatul a stat la dospit. Am taiat salamul, carnatii in bucatele mai marunte, am feliat maslinele, am taiat branzeturile pentru partea mea, pentru partea cealalta le-am ras.

Am intins aluatul direct in tava, cu mainile, pe un sfert am intins almette, apoi am presarat branzeturile taiate . Pe restul de pizza am intins kechup, apoi am asezat ingredientele, am presarat branzeturile rase si am asezat rosiile cherry. Gata pizza de bagat la cuptor, pentru cca 20 min, sau pana se rumeneste frumos si blatul este copt. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza sfert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.09.2020, 21:19

Nu refuz niciodata pizza de casa! Vezi ca ai uitat sa scrii apa la ingrediente!

Constelatialeu 1

16.09.2020, 21:30

Multumesc, Rocsi ! Am corectat, m-am uitat de cateva ori dar n-am vazut ca n-am trecut apa..

dantes 1

17.09.2020, 10:34

Gustoasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam, ardei si masline