Pizza spirala

de Constelatialeu in Pizza, 2 Oct 2013 | 1981 vizualizari

 

Cand te loveste un concurs,pai te loveste,de am ajuns sa visez ce si cum o sa fac...Pizza asta m-a bantuit vreo doua nopti,in loc sa visez si eu feti frumosi,am visat pizza spirala....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 450 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita sre
  • 1 lingurita zahar
  • cca 200-300 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei masline
  • umplutura
  • 6 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 50 g masline naturale( alea au gust)
  • 200 g salam sergiana
  • 160 g cascaval
  • 100 g mozzarela
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • sos pizza univer
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza spirala:

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final adaugam uleiul si framantam bine cca 20 minute. Lasam la crescut.


Cat creste blatul pregatim umplutura. Taiem ceapa marunt, salamul cubulete, ardeiul la fel, radem cascavalul si taiem maslinele mai marunt. Ceapa, ardeiul si salamul le calim cca 10 minute, pana se inmoaie ceapa si ardeiul. Apoi intr-un castron punem amestecul calit, cascavalul, maslinele si galbenusurile de ou, saram si piperam daca mai este cazul.


Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe blatul de lucru intr-o fasie lunga de peste 1 metru si latime de cca 20 cm, pe mijlocul ''baghetei'' asezam umplutura, apoi unim marginile ''baghetei'' pe toata lungimea ei, formand un ''sarpe'' lung, pe care il rasucim ca o spirala si il asezam in tava de copt. Deasupra spiralei punem sos de pizza si mozzarela taiata fasioare. Dam tava la cuptor aproximativ 1 ora si 1/2 (aici fiecare isi cunoaste cuptorul, poate sa fie mai mult sau mai putin timpul de coacere).


Se serveste cu ketchup univer....

 

TIPS-URI

1

laptele sa fie caldut

2

inainte cu 5 min sa scoatem pizza din cuptor o ungem deasupra cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

02.10.2013, 15:18

da ai spiralato misto rau de tot mai viseaza ca mai ai una si scapi

babi5 1

15.12.2014, 15:15

Lau 1

29.03.2015, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat