Pizza cu blat pufos

de Angelina_Elena in Pizza, 12 Iun 2014 | 3386 vizualizari

 

De data asta am ales alt blat de pizza si nu cel pe care il pregatesc de obicei...vreau sa va spun ca este MINUNAT si ca o sa ramana blatul meu de pizza preferat! Imi place ca nu se intareste si ramane la fel de bun ca si cand era proaspat. Multumesc Teo´s Kitchen pentru reteta! :X

 

INGREDIENTE

Blat pufos:

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • o cana apa calduta (250 ml)
  • o cana apa rece
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2-3 linguri ulei de masline (nu-l inlocuiti cu cel de floarea-soarelui)
  • 3 linguri faina de malai
  • cca. 800 g faina

Topping:

  • sunca
  • cascaval
  • rondele de ceapa
  • sos pentru pizza (facut in casa) sau ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.


Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.


Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.


Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda si apa rece.


Framantam pana obtinem un un aluat elastic, care sa un se lipeasca de maini si care se va desprinde usor de peretii vasului.


Cand am terminat de framantat ii dam aluatului forma de bila si o punem intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline.


Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc cald, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.


Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem.


Tapetam tava cu hartie de copt, apoi presaram toata suprafata hartiei cu faina de malai.


Punem foaia de aluat de pizza in tava, apoi intindem pe toata suprafata ei sos pentru pizza sau kétchup.


Acum urmeaza topingul, la alegere: eu am pus putin cascaval, sunca, rondele de ceapa.


Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem in functie de cat de rumenita ne place.


In ultimele 5 minute presaram iar cascaval.


Din cantitatea de aluat obtinem 2 pizza in tava de la aragaz.



Servim imediat, pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Aurelia 07_07 1

12.06.2014, 19:16

lucy2002 1

12.06.2014, 21:46

Rocsi 1

12.06.2014, 21:57

Vin si eu la pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo