Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

de T I M E A in Torturi, 20 Ian 2014 | 15527 vizualizari

 

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure. Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta Marin pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti care contine si ciocolata:).

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti
  • 100 gr nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt (82% grasime)
  • 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
  • 50 gr ciocolata topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Jeleu de fructe
  • 100 gr mure
  • 100 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure:

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.  

Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti. 

Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.

Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Pregatim jeleul de fructe:

- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde

- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi

- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul

- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou

- cand se ingroasa luam de pe foc 

Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Jeleul il puteti face cu orice alte fructe va plac

2

Daca nu aveti zahar pudra vanilat uneti zahar pudra si un plic de zahar vanilat

3

Am folosit o forma patrata de 23 cm, daca vreti sa fie mai inalt folositi o forma mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-0
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-1
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-2
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-3
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-4
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-5
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-6
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-7
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-8
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-9
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure-10

COMENTARII (53)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

18.02.2014, 21:22

delicioooooos

T I M E A

T I M E A 1

18.02.2014, 22:06

multumesc

babi5

babi5 1

18.12.2014, 06:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!