Tort Amandina

de Ligia Bxl in Torturi, 9 Dec 2013 | 8681 vizualizari

 

Pentru ca am avut in week end ca invitata o verisoara draga mie,am pregatit acest tort ptr ea si familia ei cu mare drag .:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 praf sare
  • 190 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 30 gr de cacao
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 230 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • 2 cesti de cafea
  • 2 cuburi de zahar
  • Pentru ornat:
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se bate pana devin spumoase.


Se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste,se adauga apa.


Se freaga galbenusurile bine cu uleiul si se adauga peste albusurile batute spuma putin cate putin.


Se pun pe rand faina,cacaoa si praful de copt cernute,si se amesteca usor cu o spatula.


Se pune aceasta compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul incalzit dinainte, pentru coacere cam o jumatate de ora pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Se freaca untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra.


Apoi cu mixerul se freaca pana se topeste zaharul si aceasta devine o crema spumoasa.


Se adauga galbenusurile pe rand si cacaoa,apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate.


Siropul:


Se fac 2 cafele dupa preferinte (mai tare sau mai slaba) cu 2 cuburi de zahar. Daca doriti blatul mai insiropat se fac mai multe cafele.


Blatul dupa racire se taie in 3 parti, se insiropeaza fiecare si se pune crema intre ele.


Pe ultimul blat de deasupra se pune crema apoi se orneaza cu frisca lichida batuta cu zahar si se pun figurine de ciocolata.


Se pot face si moate din frisca daca doriti.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

10.12.2013, 23:25

wow! cum am ratat asta?
minunat!

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 09:13

Gabitule

babi5 1

17.12.2014, 07:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina