Tort Mariposa - diplomat

de cec in Torturi, 16 Dec 2010 | 6942 vizualizari

 

Chec simplu, economic (ca blat)
Reteta preluata de pe culinar.ro postata de Laura Sava (mii de multumiri pt reteta)
diplomat(crema) preluat tot de pe culinar postat de bulinuta (multumiri)

Modelul a fost ales de fata cea mare si a fost ff incantata de ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • Diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1/2 kg frisca
  • 3-4 pliculetze zahar vanilinat
  • 20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
  • fructe (ananas, banane, portocale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mariposa - diplomat:

Pt blat

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:

- se mixeaza putin:

- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata

- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in forma


Pt diplomat


Am batut ouale cu zaharul pe baie de abur, am adaugat laptele. Am tinut amestecul pana s-a ingrosat putin, ca o ciulama, apoi am dat la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Am batut frisca... In ciulamaua rece am adaugat gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si am amestecat bine. Apoi am adaugat frisca si am omogenizat bine.


Am pus in tava cartonul decupat acoperit cu folie( pe niste sipci pt a iesi putin inclinat si a imita aripile desfacute), am pus 1/2 blat taiat in 1/2 dupa forma cartonului 1/2 din amestec peste blatul din forma, am aseazat fructele taiate cubulete, apoi ultima parte de crema si cealalta jumatate de aluat tot asa taiat dupa carton.Am dat la rece cateva ore, apoi am scos si am uns cele 2 jumatati formate cu unt, am unit jumatatile in partea rotunjita si mai inalta, am imbracat in inimioare din pasta de zahar, am 'croit' o rochitica din pasta de zahar, am imbracat o papusa si am pus-o in mijloc. Dupa ce am pozat-o bine mi-am amintit de praful de zana si am presurat si niste praf apoi am mai pozat-o bine.



ps. sper ca am explicat cat de cat sa se inteleaga.



Reteta pastei de zahar
postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro



Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.

Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.


Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca. Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila. Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca. Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariposa - diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cec 1

04.01.2011, 08:44

multumesc

elena1988 1

12.01.2011, 14:02

super frumos

cec 1

16.01.2011, 07:36

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata