Tort Mariposa - diplomat

de cec in Torturi, 16 Dec 2010 | 6433 vizualizari

 

Chec simplu, economic (ca blat)
Reteta preluata de pe culinar.ro postata de Laura Sava (mii de multumiri pt reteta)
diplomat(crema) preluat tot de pe culinar postat de bulinuta (multumiri)

Modelul a fost ales de fata cea mare si a fost ff incantata de ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • Diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1/2 kg frisca
  • 3-4 pliculetze zahar vanilinat
  • 20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
  • fructe (ananas, banane, portocale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mariposa - diplomat:

Pt blat

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:

- se mixeaza putin:

- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata

- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in forma


Pt diplomat


Am batut ouale cu zaharul pe baie de abur, am adaugat laptele. Am tinut amestecul pana s-a ingrosat putin, ca o ciulama, apoi am dat la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Am batut frisca... In ciulamaua rece am adaugat gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si am amestecat bine. Apoi am adaugat frisca si am omogenizat bine.


Am pus in tava cartonul decupat acoperit cu folie( pe niste sipci pt a iesi putin inclinat si a imita aripile desfacute), am pus 1/2 blat taiat in 1/2 dupa forma cartonului 1/2 din amestec peste blatul din forma, am aseazat fructele taiate cubulete, apoi ultima parte de crema si cealalta jumatate de aluat tot asa taiat dupa carton.Am dat la rece cateva ore, apoi am scos si am uns cele 2 jumatati formate cu unt, am unit jumatatile in partea rotunjita si mai inalta, am imbracat in inimioare din pasta de zahar, am 'croit' o rochitica din pasta de zahar, am imbracat o papusa si am pus-o in mijloc. Dupa ce am pozat-o bine mi-am amintit de praful de zana si am presurat si niste praf apoi am mai pozat-o bine.



ps. sper ca am explicat cat de cat sa se inteleaga.



Reteta pastei de zahar
postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro



Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.

Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.


Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca. Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila. Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca. Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mariposa - diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cec 1

04.01.2011, 08:44

multumesc

elena1988 1

12.01.2011, 14:02

super frumos

cec 1

16.01.2011, 07:36

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata