Prajitura cu visine

de simona72 in Prajituri, 26 Iun 2013 | 7451 vizualizari

 

O prajitura simpla, rapida si delicioasa, preluata de la bucataras Camelia 75...multumesc draga mea!! Nu are ce sa nu-ti iese la ea, este tocmai pe gustul meu...o recomand cu drag mai ales cind va grabiti si nu vreti sa stati mult in bucatarie...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr visine
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet unt
  • 50 gr cacao
  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic esenta vanilie bourbon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se pune laptele, untul si zaharul la fiert. Aproape de fierbere se adauga cacaua, se amesteca bine cu un tel sa nu ramina cocoloase, se lasa sa dea in clocot si se da deoparte. Se i-au 10 linguri din compozitie si se adauga esenta de vanilie, aceasta fiind glazura pt prajitura.


Dupa ce s-a racit compozitia se adauga galbenusurile, se amesteca bine cu un tel, se adaufa faina amestecata cu praful de copt, albusurile batute spuma cu un praf de sare avind grija sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Intr-o tava tapetata cu unt si faina (eu am folosit vasul rotund de iena primit cadou de la bucataras) se pune jumatate din compozitie, jumatate din visine, eu nu am avut timp sa le scot simburii, peste visine restul de compozitie si visinile ramase. Am dat la cuptorul incins la 170 grade pt 1 ora.


Am Lasat sa se raceasca prajitura in vas, am rasturnat-o apoi pe un platou si glazura pusa deasupra.


Simplu si delicios. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

la mine visinile s-au lasat la fundul compozitiei, pt a evita asta, dupa ce le scoateti s-au nu simburii, datile prin putina faina alba si apoi punetile in aluat

2

mie mi-a iesit asa de frumosa de zici ca-i un tort, puteti sa folositi tava dreptunghiulara s-au una mai mare de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

simona72 1

28.06.2013, 11:18

Emacristina 1

01.07.2013, 18:47

wow ce bine arata !

simona72 1

01.07.2013, 19:09

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine