Desert prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2017 | 14772 vizualizari

 

Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Poti sa faci prajitura si cu alte fructe de sezon, proaspete sau congelate. Cea cu visine este preferata mea!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr unt 82% grasime
  • 240 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • 175 ml lapte
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 kg visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald. 

Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua amestecul caldut din craticioara si mixeaza la viteza cea mai mica, ca sa nu te stropesti :) 

Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna amestecul si pune deasupra visinele fara samburi si scurse bine. 

Coace prajitura la 180 de grade C, pentru 40 de minute si verifica cu o scobitoare daca este facuta. Las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai si presara deasupra zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lapte condensat