Cremsnit

de Rocsi in Prajituri, 21 Apr 2015 | 2913 vizualizari

 

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la cererea unei prietene am pregatit. Este o prajitura super delicioasa, aromata, doar ca am facut o mica greseala, am pus unt ceva mai putin si crema nu a fost super cremoasa. Am adaugat untul in crema fierbinte, l-am incorporat si cand s-a racit am observat ca mai mergea putin unt. Eu la ingrediente o sa va scriu cu mai mult unt, ca sa va iese totul asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de cremsnit
  • 1200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 220 g unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.


La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.


Cand este gata, tragem cratitta de pe foc. Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte. Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam. Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

25.04.2015, 20:32

Aletta, multumesc

Angelina_Elena 1

04.05.2015, 13:52

Un desert de care niciodata nu o sa ma plictisesc!

Rocsi 1

04.05.2015, 19:31

Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit pe stil vechi