Cremsnit

de Rocsi in Prajituri, 21 Apr 2015 | 3343 vizualizari

 

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la cererea unei prietene am pregatit. Este o prajitura super delicioasa, aromata, doar ca am facut o mica greseala, am pus unt ceva mai putin si crema nu a fost super cremoasa. Am adaugat untul in crema fierbinte, l-am incorporat si cand s-a racit am observat ca mai mergea putin unt. Eu la ingrediente o sa va scriu cu mai mult unt, ca sa va iese totul asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de cremsnit
  • 1200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 220 g unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.


La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.


Cand este gata, tragem cratitta de pe foc. Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte. Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam. Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Bya Ralu 1

20.07.2018, 18:53

si mie imi place mult

Rocsi 1

20.07.2018, 20:37

Bya, la fel si mie! Chiar ar fi timpul sa il refac!

gaby_duceag 1

21.07.2018, 13:32

Ce frumos arata! <3

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa