Reteta de prajitura Duo

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iun 2023 | 6029 vizualizari

 

Am obiceiul sa salvez filmulete video cu retete care-mi fac cu ochiul, dar pe care deobicei le fac in stilul meu, aleg ce-mi place si restul improvizez. Asa si la aceasta reteta, am mers pe doua blaturi, blaturi in care am adugat migdale prajite si macinate, am eliminat stratul de biscuiti, siropul l-am facut cu ness, am mai umblat si pe la creme, dar hai sa scriu reteta ca sa nu uit, am si eu o varsta si scleroza-mi bate la usa...:)))))
Pentru Reteta de prajitura Duo sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, migdale, ness, lapte, unt, smantana, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Duo
  • Blat dimensiuni tava 24/24 cm ( ingrediente pentru un blat, folosim de 2 ori aceleasi ingrediente, eu am avut si albusuri pe care le-am decongelat)
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 70 g migdale prajite si macinate
  • 20 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Pt. insiropat
  • 3 lingurite de ness
  • 4 lingurite de zahar
  • cca 300 ml lapte rece cu 3,5% grasime
  • Crema 1
  • 5 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 70 g amidon
  • 700 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 200 g unt moale cu 82% grasime
  • Cema 2
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 60 g zahar farin
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra 54,5% cacao, Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Duo:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo

Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat inalt), am incorporat faina, cacaoa si praful de copt, am omogenizat iar la final am adaugat si migdalele macinate. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( tava cu margini detasabile si dim de 24/24 cm) am turnat compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru al doilea blat, am avut albusuri la congelator pe care le-am scos din timp sa se dezghete.

Crema 1 . Am facut-o inaintea blaturilor, sa aiba timp sa se raceasca, fiind o crema fiarta. Aici am folosit mai putin amidon decat scria in reteta de la care m-am inspirat. Intr-un castron de inox am pus cele 5 galbenusuri, zaharul vanilat, zaharul, amidonul, am amestecat si am inceput sa torn lapte putin cate putin pana am terminat tot laptele. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si ca sa clocoteasca de cateva ori. Am luat castronul de pe baia de abur, am asezat peste crema o folie alimentara, direct pe crema si am lasat sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat 2-3 min, apoi am adaugat cate o lingura din  crema fiarta si racita si am mixat bine pana am incorporat toata crema fiarta in unt.

Crema 2 : Intr-un castron am pus smantana pentru frisca si crema mascarpone, reci de la frigider, am adaugat si zaharul si am inceput sa mixez la viteza mica pentru inceput, apoi am marit viteza, am adaugat si cacao si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa.

Sirop : Am frecat ness-ul cu zahar apoi am diluat cu lapte rece

Glazura : Ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida.

Asamblare : Forma in care am copt blaturile am imbracat-o in folie alimentara, marginile le-am imbracat in folie acetata, am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita, fiind un blat dens am vrut sa patrunda bine siropul in blat, am turnat jumatate din sirop. Am lasat 2-3 min sa se absoarba tot siropul apoi am intins crema 1, am nivelat am sezat al doilea blat insiropat peste care am intins crema 2. Peste crema 2 am turnat glazura de ciocolata si am nivelat. Am dat prejitura la frigider pana a doua zi cand am portionat-o cu un cutit zimtat cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Vezi si reteta de Brownie cu ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Duo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale