gatitdemine

1

Bucataras
incepator

Cluj-Napoca

Bucataras din 08.02.2011

RETETE17
PRIETENI3
Retete

Ciorbă de ciuperci

In Ciorbe la 1 Mai 2011

1. Se căleşte ceapa împreună cu legumele rase sau feliate foarte subţire, după care se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. 2. După aproximativ 15-20 minute se pun la fiert şi ciupercile . 3. Când totul este fiert se ia oala de pe foc pentru a putea derge ciorba cu...

Miel la proţap

In Oaie la 25 Apr 2011

1. Se împănează mielul cu usturoi şi bucăţele de slănină şi se fixează bine pe proţap asfel încât să nu alunece în timpul rotirii. 2. După ce mielul este bine fixat trecem la umplerea acetuia . Folosim la umplutură morcovi care este de preferat să fie...

Păstrăv la grătar

In Pastrav la 13 Mar 2011

1. Peştele curăţat de solzi se crestează pe ambele părţi aproximativ din 3 în 3 centimetri, se sărează bine se unge cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi zeamă de lămâie şi se lasă la rece minim o oră. 2. În acest timp se poate prepara sosul de usturoi...

Salată Iceberg cu peşte afumat

In Salate la 4 Mar 2011

Salata spălată se rupe bucăţi mici şi se amestecă cu morcov ras si bucăţele mici de telemea . Se potriveşte de sare şi se adaugă ulei de măsline şi busuioc crud sau uscat . Peştele se taie felii foarte subţiri şi se pune pe pâinea prăjită . Dacă alegeţi să...

Pui umplut in vas roman

In Pui la 3 Mar 2011

1. Pentru umplutură vom rade 2 morcovi , un măr, o jumătate de ţelină, cam 10-15 gr de ghimbir şi vom adăuga puţin praz tăiat rondele subţiri.Compoziţia obţinută se amestecă cu sare, piper şi foi de dafin. 2. Puiul bine şters cu un şervet se impaneza cu usturoi, se sărează...

Ciorbă de pește

In Ciorbe la 3 Mar 2011

1.Se căleşte o ceapă tăiată mărunt la scurt timp se adaugă morcovii feliaţi rondele subţiri după care se adaugă apa fierbinte,leuşteanul şi bulionul(am folosit suc proaspăt stors din 6 roşii ) 2.Pătrunjelul,ţelina şi ardeii se pun la fiert întregi iar după fierbere se...

Vargabeles

In Dulciuri la 27 Feb 2011

1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore . 2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc. 3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă...

Păstrăv cu legume la cuptor

In Pastrav la 27 Feb 2011

1. Păstrăvul curăţat se sărează, se pune într-un vas mai adânc și se toarnă peste ulei de măsline,sucul de la o lămâie şi se presară boia şi busuioc ,lăsând apoi vasul la rece minim o oră.  2. Morcovii şi cartofii se rad , ceapa se taie solzişori...

Cartofi franţuzeşti gratinaţi

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2011

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine . 3. Cartofii tăiaţi rondele,...

Saltimbocca

In Vita la 24 Feb 2011

1.Pulpa se feliază foarte subţire şi se pune în vin alb la frigider minim trei ore, după aceea se scurge vinul şi se tamponează cu un sevet uscat, se adaugă sarea şi piperul şi se trece prin făină .  2. Peste felia de carne se aşează prosciuto crudo fixându-se cu...

Supă de curcan cu găluşte

In Supe la 22 Feb 2011

1. Se pune la fiert carnea împreună cu legumele . 2. Pentru ca supa să rămână limpede găluştele se pot fierbe separat în apa cu sare . 3. Pentru prepararea găluştelor se bate oul cu sare şi puţin bibarbonat după care adaugă treptat gris si o lingurita...

Muşchi de vită la cuptor

In Vita la 19 Feb 2011

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin alb la frigider minim 24 de ore ideal ar fi 48 şi chiar mai mult.   2. Muşchiul se unge cu ulei de măsline se presară busuiocul şi salvia, se aşează o felie de bacon tăiată...

Penne Rigate cu sos de iaurt

In Penne la 14 Feb 2011

1. Se pun pennele la fiert. 2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt. 3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt...

Varză a-la-Cluj in vas de lut

In Mancaruri cu carne la 13 Feb 2011

1.Se taie ceapa (nu neapărat foarte mărut) şi se pune la prăjit ,la scurt timp se pune şi orezul în tigaie după care punem carnea tocată împreună cu ceapa şi orezul câteva minute până carnea îşi schimbă culoarea .După ce oprim focul punem în...

Ciorbă de perişoare

In Ciorbe la 12 Feb 2011

1. Ceapa tăiată mărunt se pune la călit .Când devine lucioasă adăugăm orezul. După ce orezul îşi schimbă culoarea oprim focul şi lăsăm să se răcească înlăturând excesul de gasime. 2. Legumele tăiate cubuleţe împreună cu o ceapă întreagă...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 10 Feb 2011

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua . 2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus . 3. Galbenusurile se freaca cu zahar si vanilie, la fel o lingura de zahar pentru fiecare galbenus...

Ciuperci pane

In Mancaruri de legume la 8 Feb 2011

Ciupecile curatate se sareaza si se umplu cu cas. Incercati sa taiati bucatile de cas astfel incat acestea sa se potriveasca perfect in "palaria cipercii". Se pot folosi si scobitori pentru fixare, care se recupereaza imediat dupa prajire. Ouale se bat cu putina faina si pesmet ....

Afisate 1 - 17 din 17 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]