Vargabeles

de gatitdemine in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 9066 vizualizari

 

Bucătăria ungurească după părerea mea se poate descrie în trei cuvite "Totul are gust". Vargabeles este una dintre reţetele care poate confirma asta.

 

INGREDIENTE

  • Tăieţei laţi
  • 500gr brânză de vacă
  • 500gr zahăr pudră
  • 9 linguri stafide
  • 50-100 gr zahăr vanilat sau esenţă de vanilie 
  • pesmet
  • 4 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore .
2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.
3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .
4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.
5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:57

De acord cu tine, totul are gust si gust bun bun

adry88 1

18.06.2011, 12:30

ce imi mai place

Angelina_Elena 1

02.10.2011, 00:57

o reteta minutata,delicioasa,pe care o ador...super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles