Vargabeles

de gatitdemine in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 5993 vizualizari

 

Bucătăria ungurească după părerea mea se poate descrie în trei cuvite "Totul are gust". Vargabeles este una dintre reţetele care poate confirma asta.

 

INGREDIENTE

  • Tăieţei laţi
  • 500gr brânză de vacă
  • 500gr zahăr pudră
  • 9 linguri stafide
  • 50-100 gr zahăr vanilat sau esenţă de vanilie 
  • pesmet
  • 4 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore .

2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.

3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .

4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.

5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:57

De acord cu tine, totul are gust si gust bun bun

adry88 1

18.06.2011, 12:30

ce imi mai place

Angelina_Elena 1

02.10.2011, 00:57

o reteta minutata,delicioasa,pe care o ador...super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles