Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 15619 vizualizari

 

De curand am aflat ca la budinca asta de taitei ii spune asa... de la Corinutza am aflat si da, intradevar, este foarte buna. Simplu de preparat, satioasa si buna pentru intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste lasagnette de la Barilla
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr branza de vaci(eu am facut-o in casa)
  • 4 linguri smantana grasa
  • 50 ml ulei de floaraea soarelui
  • 1 lingurita amestec de condimente pudra sau vanilie
  • 1-2 linguri unt
  • pentru bezeaua de deasupra:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles:

Pastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Adaugam smantana si branza de vaci si mixam la viteza medie pana se desface branza si se incorporeaza in oua. Se adauga vanilie sau condimente dupa gust, tagliatelele fierte si strecurate, se amesteca totul cu o spatula. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu 1-2 linguri unt. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu un praf de sare pentru 2 minute, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste zaharul si se formeaza o bezea ferma. Se pune bezeaua peste budinca care a stat 20 minute la cuptor si se mai lasa inca 10 minute, pana se rumeneste bezeaua. Se lasa sa se racoreasca budinca, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

se pot adauga stafide sau alte fructe uscate sau confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles (Budinca cu paste, branza si stafide)