Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 8945 vizualizari

 

De curand am aflat ca la budinca asta de taitei ii spune asa... de la Corinutza am aflat si da, intradevar, este foarte buna. Simplu de preparat, satioasa si buna pentru intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste lasagnette de la Barilla
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr branza de vaci(eu am facut-o in casa)
  • 4 linguri smantana grasa
  • 50 ml ulei de floaraea soarelui
  • 1 lingurita amestec de condimente pudra sau vanilie
  • 1-2 linguri unt
  • pentru bezeaua de deasupra:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles:

Pastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.


Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Adaugam smantana si branza de vaci si mixam la viteza medie pana se desface branza si se incorporeaza in oua. Se adauga vanilie sau condimente dupa gust, tagliatelele fierte si strecurate, se amesteca totul cu o spatula. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu 1-2 linguri unt. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.


Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu un praf de sare pentru 2 minute, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste zaharul si se formeaza o bezea ferma. Se pune bezeaua peste budinca care a stat 20 minute la cuptor si se mai lasa inca 10 minute, pana se rumeneste bezeaua. Se lasa sa se racoreasca budinca, se portioneaza si se serveste.


Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga stafide sau alte fructe uscate sau confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Constelatialeu 1

23.11.2014, 15:51

Rocsi 1

23.11.2014, 21:20

Imi place si mie, iar budinca ta arata super bine!

kukibella 1

24.11.2014, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Vargabeles