Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

de Ina in Dulciuri, 12 Ian 2011 | 11925 vizualizari

 

M-am tot uitat la prajitura Motanelului si-am zis ca-mi voi face…. Cum ieri am avut timp si de treaba ( pentru ca n-am avut net 5 ore :D ), mi-am propus sa fac si prajitura, numai ca n-aveam reteta si nu puteam intra pe site :))) …. Asa ca mi-am adus aminte de aluatul de « raioasa » pe care l-am combinat cu dovleac . Iata ce-a iesit …

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 ceasca cu ulei
  • faina cat cuprinde pentru o coca elastica, buna de intins cu facaletul ( la mine au intrat cca. 30 linguri )
  • Umplutura:
  • dovleac  ( eu am folosit jumatate dintr-unul marisor… )
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) ):

Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul  =))  )  Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde ) pentru a-si lasa dovleacul sirop. Scurgem bine siropul, iar ce ramane vom folosi intre foile de aluat.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Mai intai mixam cu mixerul cat ne permite aluatul, apoi il framantam cu mana, deoarece vom obtine un aluat gros, de consistenta plastelinei cand e modelata.

Impartim aluatul in doua parti egale, pe care le intindem cu facaletul, apoi le mutam cu grija in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intai vom aranja pe fundul tavii o foaie de aluat, apoi turnal compozitia de dovleac cu zahar si scortisoara, peste care aranjam cealalta foaie si dam pentru ccs. 30 minute la cuptor. 

Vom obtine o prajitura gustoasa, cu aluat fraged, usor sfaramicios, ca de fursecuri.  Nu raman portiuni de aluat necopt.

Se taie prajitura cand e mai rece si se pudreaza cu zahar. Eu prefer nepudrata, mai ales ca am dovleci fff dulci….

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (108)

Ina 1

19.02.2018, 19:33

Sa nu te auda Miha ))

Constelatialeu 1

19.02.2018, 19:38

Lasa sa auda, ca daca a baut coniac sigur il vede ca la 20 de ani.....)

Ina 1

19.02.2018, 20:13

)))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mousse cu capsuni si mascarpone