Cornuri pufoase pentru micul dejun

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 7796 vizualizari

 

M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.

 

INGREDIENTE

Pentru cornuri:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • 300 ml apa calduţă

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase pentru micul dejun:

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.


In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.


Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.


Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.


Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.


Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.


Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.


Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.


Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.


Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.



Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

babi5 1

28.11.2014, 10:07

DIANA B 1

31.03.2015, 11:43

Nu stiu daca ti-am mai spus , dar is bestiale

diaconta 1

31.03.2015, 13:57

Diana ar cam trebui sa le fac si eu din nou

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter