Rulada cu crema de vanilie

de Bunica in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 2534 vizualizari

 

Când ai poftă de ceva dulce pui mâna la treabă.:)))))) Când vrei să fie cu puțin blat, dar și cu cremă, să se  coacă repede ........ treci la făcut ruladă:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • Crema:
  • 800 ml. lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 150-200 g. zahăr
  • 1 pachet unt
  • arome
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Blatul de ruladă:


Separă gălbenușurile de albușuri.


Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă.


Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi zahărul, mixând contiuu.


Scoate telurile,adaugă cacao și făina amestecând usor cu o paletă sau o lingură.


Tapetează cu hârtie de copt o tava 28/35 cm.

Toarnâ aluatul în tavă, nivelează usor si dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumenește ușor pe margini.

Scoate tava din cuptor și lasă la răcit 2-3 minute, apoi scoate hârtia ușor.


Ia o altă hârtie, pune-o peste foaia de ruladă și rulează ușor.


Crema de vanilie:


Pune amidonul într-un castron și toarnă puțin lapte rece amestecând să nu se formeze cocoloase.


Alestecă ouăle cu zahărul, adauga laptele rămas și amidonul desfăcut cu lapte.


Pune compoziția într-un vas cu fund dublu și pune pe foc.


Fierbe până obții o cremă consistentă.


Ia cratița de pe foc lasă 2-3 minute să se răcorescă și adaugă untul amestecând până la încorporarea untului.


La sfârșit adaugă aromele. Oprește 2 linguri de cremă.


Desfă foaia de ruladă, întinde crema și rulează cât mai strâns posibil.


Întinde peste ruladă crema oprită și ornează cu ornamente de ciocolată.







 

TIPS-URI

1

Eu crema fiartă o fac în tuci.

2

Cantitate de zahăr din cremă este opțională.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

dantes 1

13.02.2016, 06:36

Delicioasa!

ralu_ca 1

13.02.2016, 19:53

super

mamaieelena 1

13.02.2016, 21:10

super rulada

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane