Rulada cu crema de vanilie

de stefy_a in Prajituri, 10 Sep 2016 | 2671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua (mai mari, in cazul in care folositi tava de la aragaz, asa cum am folosit-o eu)
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 4 miezi de nuca rupti bucatele mici
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente colorate de la Dr. Oetker sau 5-6 linguri nuca macinata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Blat: 
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul
- peste ele se adauga galbenusurile

- se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
- compozitia rezultata e toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.15 minute sau pana cand se rumeneste usor
- se rastoarna apoi pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
- se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema

Crema de vanilie:
- se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca in loc de 500 ml lapte se folosesc doar 300 ml pentru a iesi o budinca de consistenta mai groasa
- se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
- cand s-a racit budinca, se bate frisca lichida foarte bine si se amesteca cu budinca
- se unge blatul cu jumatate din crema de vanilie si se ruleaza, din nou, cu atentie

- se da la rece 2 ore dupa care se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata sau ornamente colorate Dr. Oetker sau ce doriti voi :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane